"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“AK Parti, çıkan sonucu bir an önce kabul etmeli ve sistemi zorlamamalı”

05 Nisan 2019, Cuma 20:10
Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere seçim süreciyle ilgili yaşanan hukuki sürecin uzatılması ve yapılan tartışmalar hakkında açıklama yaptı

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’dan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarının, özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, seçimlerin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen netlik kazanmayarak, seçim sürecinin uzatılması ve yapılan tartışmalar hakkında sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklama geldi.

Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan Genel Başkan Uysal, seçim süreçleri ile ilgili ortak kabulün erozyona uğratıldığını ifade ederek “AK Parti, çıkan sonucu bir an önce kabul etmeli ve sistemi zorlamamalı” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, şunları söyledi:

“Tarihsel, toplumsal, siyasi ve iktisadi maliyetleri düşünmek gerekir”

“Türk Demokrasisinin en önemli kazanımı; tarifinde olduğu gibi ‘iktidarın kavgasız-dövüşsüz el değiştirmesi’dir. Bu ortak kabul ve değeri yıkmanın tarihsel, toplumsal, siyasi ve iktisadi maliyetini düşünmek bile çok acı verici.

Yeteri kadar seçim ve seçim süreçleri ile ilgili ortak kabulü erozyona uğratmış olan AK Parti iktidarının daha da ileri gitmesi, en başta kendisine zarar verir.

Demokrasinin bir sorumluluk rejimi olduğu bilinciyle AK Parti, çıkan sonucu bir an önce kabul etmeli ve sistemi zorlamamalı.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2617
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı