"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akademisyenleri tehdit dâvâsı ertelendi

27 Nisan 2018, Cuma 17:20
Kişisel internet sitesi üzerinde yazdığı yazıda, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle, “Tehdit” ve “Suç işlemeye tahrik” suçlarından 11 yıl hapis cezası istemi ile tutuksuz yargılanan Sedat Peker’in yargılandığı dava karara kaldı.

İstanbul Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuksuz yargılanan sanık Sedat Peker duruşmaya katılmadı. Peker’in üç avukat tarafından temsil edildiği duruşmaya Gencay Gürsoy, Kuvvet Lordoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir kısım müşteki akademisyen ile avukatları katıldı. Müşteki akademisyenlerin avukatı Oya Meriç Eyüboğlu, sanığın beyanlarının celse arası alındığını hatırlatarak, “CMK 202. maddesi, yüzyüzelik ilkesini ve doğrudan soru sorma yetkisini içermektedir. Sanığın yokluğumuzda dinlenmiş olması, sanığın celse arası dinlenmiş olması bu hukuki hakkımızın kullanılmasını engellemiştir. Bu durum adil yargılama hakkının ihlali niteliğindedir” dedi. Sanık avukatlarına esas hakkında yazılı beyanda bulunmaları için bir dahaki duruşmaya kadar süre verilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

DHA

Etiketler: akademisyen, sedat peker
Okunma Sayısı: 1118
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı