"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akçakale’ye top mermisi düştü

01 Temmuz 2015, Çarşamba 10:42
Çatışmaların yaşandığı Tel Abyad’dan gelen top mermisi Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir eve isabet etti.

Duvara çarpan top mermisi başka bir evin damına düştü. Patlamayan mermi, bomba imha ekipleri tarafından götürülerek imha edildi. 

Bir hafta önce PYD’nin kontrolüne geçen Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi karşısında bulunan Tel Abyad’da çatışmalar tekrar başladı. Aralıklarla devam eden çatışmalarda çok sayıda mermi, sınırı aşarak Akçakale’de çeşitli yerlere isabet etti. Adnan Menderes Mahallesinde Mehmet Yalçınkaya isimli vatandaşın evine isabet eden top mermisi patlamadı. Evin duvarına çarpan mermi, komşu Übeyt Bilgen’in damına düştü. Merminin şarapnel parçaları duvarda birkaç deliğin oluşmasına neden oldu. Ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi. Bir otomobil ise uçaksavar mermisinin isabet etmesi sonucu hasar gördü. 

Bölgede tedbir alan polis ekibi, Şanlıurfa merkezden Terörle Mücadele Şubesi(TEM) bomba imha ekibi talep etti. Olay yerine gelen bomba imha ekibi top mermisinin düştüğü alanda inceleme yaptı. Ekip, merminin parçalarını imha etmek üzere topladı.

Evinin damına top isabet eden Übeyt Bilgen, "Çarşıdaydım. Eşim arayarak evin üzerinde bomba patladığını söyledi. Eve geldim, elimdeki eşyaları bırakıp dama çıktım. Baktım, önce komşum Mehmet Yalçınkaya’nın evinin kirişine isabet etmiş. Sonra ikiye ayrılmış. Bir kısmı merdivene düşmüş, ağır olan kısmı darabeyi delerek evin üstüne yuvarlanmış." dedi.

Okunma Sayısı: 2310
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı