"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li Akbaşoğlu: Asgari ücretli 5 kişilik aile 3 öğün çay-simit tüketse cebinde 1120 lira kalır

17 Nisan 2019, Çarşamba 11:59
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay- simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini söyledi.

Çankırı’da bir bardak çayın 1 TL, simit fiyatının da 1 TL olduğunu belirten AKP Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu şöyle konuştu:

 “5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. AK Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. 1 çay, 1 simit 2 lira. 5 kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira. Ne yapar? Demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü? Soruyorum matematik yaptık muhterem, şöyle kalk bakayım ayağa.”

Okunma Sayısı: 4265
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • selahattin YOLAL

    17.4.2019 15:36:55

    sayın VEKİLİM dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir hesap yapılmaktadır, türkiyenin her yerinde simit ve çay bir teledeyil siz kendiniz ve çoçuklarınız eşiniz hergün bir simit çaymı yeyiyor , insanların başka ihtiyacı yokmu. bir simitle bir insan doyarmı , sen ye doyarsan herkes doyar demek, sen asgari üçretlinin almış oldugu maaşla bir ay geçin ben sana ömür boyu kölelik edecegim,

  • MAHMUT

    17.4.2019 13:56:27

    geriye kalan 1120 tl de kira elektrik su doğalgaz ve telefon gittimi al sana sıfır tl.milleti çay simit hesabı ile geçinmekle akıl veriyorsunuz.

  • ercan

    17.4.2019 13:38:40

    sayın vekil sizler mecliste envayi çeşit yiyecek yeyin odan sonrada asgari ücretliye simit yeyin diyorsunuz cebinizde de 1120 kalır ALLAH aşkına nasıl bir adalet bu siz hiç yedinizmi aile olarak simit ve çay acaba sizin cebinizde kaçlira kalır onun hesabını yaptınızmı bu söylediğiniz müslümanlıga insanlıga sıgıyormu he yazık günah sizleri kınıyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı