"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alkan: Hukuken mahkum edemezler

09 Mayıs 2018, Çarşamba 00:03
22 aydır tutuklu bulunan eski Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan, “Bana ağır müebbet verebilirler, ama hukuken mahkÛm ve daha önemlisi mahcub edemezler. Hapiste tutabilirler ama inandırıcı bir suç isnad edemezler” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Ahmet Turan Alkan’a “anayasayı ihlâl” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “silâhlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılması isteniyor. Oğlu aracılığıyla ‘Majestelerinin hukuku ile yargılanıyorum!’ başlıklı bir mektup gönderen Alkan, “Bana ağır müebbet verebilirler, ama hukuken mahkûm ve daha önemlisi mahcub edemezler” diyor. “Hür ve demokrat vicdanlara hitab ediyorum” diyen Alkan’ın mektubu şöyle devam ediyor; “65 yaşıma cezaevine girdim. 22 aydır tutukluyum ve ağır izolasyon altındayım. Savcılık ağırlaştırılmış müebbed ve üstüne 15 yıl hapis cezası istiyor ve bunun için 15 tane köşe yazısını delil gösteriyor. Başkaca hiçbir maddî delil yok. Oysa ki bu yazılar nitelik itibariyle ve geçerli Türk kanunlarına göre delil sayılmıyor. “Fikir suçlusu”yum yani... Bütün dünyada “fikir suçu” tarihe gömüldü. Zira Türkiye’de 15 Temmuz darbesinden sonra hukuk tamamen iktidarın denetimine girdi, bağımsızlık ve tarafsızlığını kaybetti. Hukuka güvenmeyenlerin oranı % 85’i geçti.

İktidardan özür dilemedim ve dilemeyeceğim

Dördüncü ve muhtemelen son duruşma 10-11 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak. Ağır siyasî baskı altındaki mahkeme muhtemelen en üst seviyeden ceza yağdıracak biz gazeteci yazarlara... Fikir beyanının karşılığı ağırlaştırılmış müebbed hapis, yani idam. Lehimizde AYM ve AİHM’nin “emsal-pilot” niteliğinde üç önemli kararı var, fakat mahkeme uygulamıyor ve direniyor. 15 Temmuz’ dan sonra ise sadece “keyfi hukuk” yani “His majesty’s law” egemendir. Yazdıklarımla ve fikri duruşumla gurur duyuyorum. Yazdıklarımdan dolayı kesinlikle pişman değilim. İktidardan özür dilemedim ve dilemeyeceğim.

 

Herkes bilsin ve duysun; bu politik bir dâvâ

Öyle bir mahkeme yargılıyor ki beni, delil veya savunma yerine Hazreti Musa gibi Tur Dağı’ndan kucağımda İlâhî 10 Emir’i getirsem bile aldırış etmeyecekler. Hazreti Cebrail nüzul etse, onu da tutuklamaya kalkışabilirler... Mahkemeyi etkileyecek kaynağı biliyorum, ama o merciie seslenmeyi de ilk duruşmadan beri zül saydım, zül sayıyorum. Onun lütfuyla zindandan çıkmaktansa, onun zulmüyle hapis yatmayı tercih ediyorum. Benim için şereftir, iftihar kaynağıdır. Herkes bir kere daha bilsin ve duysun; bu politik bir dava. Aslı astarı olmayan, hukuksuz, gülünç, maskara bir dosya... -Burada cürümler değil niyetler, -Kesin eylemler değil fikirler, -Maddî suç delilleri değil, siyasî pozisyonlar yargılanıyor...

Bu zindanda beni öldürebilirler

Bana ağır müebbed verebilirler ama hukuken mahkûm ve daha önemlisi mahcub edemezler. Hapiste tutabilirler ama inandırıcı bir suç isnad edemezler. Bu zindanda beni öldürebilirler, ama asla utandıramazlar. Suç delili diye ortaya konulan şeyleri ben gururla sahipleniyorum. Evet, ben Zaman gazetesinde yazdım; evet, savcının suç delili diye üç yıl aradan sonra dosyaya iliştirdiği yazıları ben yazdım. Hiç pişman değilim. Kalemimin hakkını verdim; yolsuzluğu alkışlamadım, hırsızlığı çikolataya bulayıp hazmetmedim, zalimlere yağ çekmedim, görmezden gelmedim... Evet, ben Ahmet Turan Alkan; Zaman yazarıyım, muhalifim. Evet, vaktiyle iktidarın canını sıktım, hâlâ da başını ağrıtıyorum anladığıma göre... Boğazımı kesen bıçağı yalamayacağım. Zalimden af dilemeyeceğim. Siyasetin memurlarına “n’oolur beni tahliye edin” diye yalvarmayacağım. Hürriyete, temel insan haklarına ve demokrasiye inanan vicdanlara hitab ediyorum. Beni ve bizleri yakından tanımadığınız halde, haklı mücadelemizde yanımızda durup desteklediğiniz için kendim ve ailem adına sizlere çok teşekkür ediyorum.”

Etiketler: ahmet turan alkan
Okunma Sayısı: 11228
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan unlu

    9.5.2018 17:14:33

    Adam adam

  • Abdullah

    9.5.2018 14:28:35

    Mazlum bir mü'min e de böyle yiğitçe duruş yakışır.Helal olsun.

  • Hak Galip

    9.5.2018 09:51:38

    Helal olsun sizin gibi yazarlara. Alni ak basi dik olup gercekten hak yolunda sozunden donmeyecek platon gibi adamlarsiniz. Sokratesin savunmasini okumayanlar bunu okusun hicbir farki yok. Khk liyim evet cok sukur rizki veren hudadir kula minnet eylemem... Yeni asya gazetesi ne de tesekkur ederim. Hak yolunda sizin gibi yuruyen tek bir gazete daha goremiyorum. Musluman bir ulkede bu cok aci verici bir durum.

  • Sena

    9.5.2018 04:34:44

    Allah içerideki gazetecilerimizden de sizden de razı olsun. Mübarek aylarda daha çok dua edelim. Sıkıntılarımız feraha çıksın inşaAllah...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı