"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Amerikan Konsolosluğu'na ateş açıldı

10 Ağustos 2015, Pazartesi 09:56
Sarıyer'deki Amerikan Konsolosluğu'na kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

Sarıyer’de bulunan Amerikan Konsolosluğu’na kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Polisle saldırganlar arasında çatışma yaşandı. Kadın saldırgan yaralı olarak ele geçirildi. Saldırganın daha sonra öldüğü iddia edildi.

İstinye’deki Amerikan Konsolosluğu’na kimliği belirsiz kişilerce saat 07.00 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. İddialara göre, konsoloslukta görevli güvenlik görevlilerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken ilk belirlemelere göre yaralanan güvenlik görevlisi olmadığı öğrenildi. Şahısları yakalamak için polis ekipleri çevrede geniş çaplı çalışma başlattı. Kadın saldırganın saklandığı evin etrafını çeviren polis ekipleri eve operasyon yaptı. Operasyona Bomba İmha Uzmanı da katıldı.

Yaralı olarak sedye ile evden çıkartılan kadın saldırgan ambulansa alındı. Saldırganın ambulansta hayatını kaybettiği iddia edildi. Polis ekiplerinin evde ve Amerikan Konsolosluğu çevresindeki inceleme ve araştırması sürüyor. Polis, ikinci saldırganı yakalamak için operasyonlarını devem ettiriyor. Bomba imha ekipleri olay yerindeki şüpheli bir paketi de fünye ile patlattı.

Görgü tanıkları da biri kadın iki kişinin konsolosluğa silahlı saldırı düzenlediğini ve polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığını aktardı. Vatandaşlar, polisten kaçan kadın saldırganın biri eve sığındığını aktardı.

POLİSİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

İstinye'de bulunan ABD Konsolosluğu'na yönelik saldırının ardından polisin bölgedeki incelemeleri sürüyor. Çalışmalar kapsamında konsolosluk önündeki şüpheli bir paket de fünye ile patladı. 

ABD Konsolosluğu’na yönelik silahlı saldırının ardından polis ekipleri bir kadın saldırganı etkisiz hale getirdi. İki kişi oldukları iddia edilen saldırganlardan biri ise kaçtı. Saldırganların konsolosluk önünde bıraktığı düşünülen bir çanta da bomba uzmanı ekip tarafından fünye ile patlatıldı. Çantadan herhangi bir patlayıcı çıkıp çıkmadığı yönünde bilgi verilmedi. Olay yeri inceleme ekipleri de konsolosluk önünde ve kadın saldırganın etkisiz hale getirildiği bina çevresinde inceleme yaptı. Polis ekipleri kaçan diğer saldırganın yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor. Polis, Amerikan Konsolosluğu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Halen ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz" dedi.

AFP, konsolosluk saldırısını gerçekleştirenlerden birinin gözaltına alındığını belirtti.

Okunma Sayısı: 2527
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı