"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anadolu Ajansı'ndan 1 Nisan şakası

01 Nisan 2016, Cuma 11:38
Anadolu Ajansı'nın (AA) dün yayına verdiği ve birçok gazeteyle internet sitesinde yer alan "Büyüyebilen robot geliştirildi" başlıklı haberin, AA muhabirlerinin kurguladığı "1 Nisan" şakası olduğu ortaya çıktı.

Şakanın evrensel günü olarak kutlanan 1 Nisan için AA, "Büyüyebilen robot geliştirildi" başlıklı haberi yayına sundu. AA muhabirleri tarafından kurgulanan haberde, "Japon bilim adamlarının, tıpkı çocuklar gibi büyüyebilen robotlar geliştirdiği ve sahibi için özel üretilecek robotların, bebeklikten çocukluğa, ergenlikten gençliğe insan hayatının tüm evrelerini geçirecek şekilde tasarlandığı" ifadeleri yer aldı. Haberde prototip robot için kullanılan "Hashari Samaray" adında, "haşarı" sözcüğü ile "yaramaz" kelimesinin tersten yazılışı kullanıldı.

Japoncada "z" harfinin "s" ile okunmasından dolayı "yaramaz"ın z'si s'ye dönüştürüldü. Robotu geliştiren ekibin hayali lideri Prof. Dr. Hikaru Nasinisakashi'nin adı da "Nisan Şakası" sözcüklerinden oluşuyor. AA, daha önce de abonelerine 1 Nisan şakası yapmıştı. 2009'da yayımlanan "İlk kez Dünya'ya çok benzeyen gezegen keşfedildi", 2012'de yayımlanan "Hamilelik süresi 5 aya iniyor" ve 2013'te yayımlanan "Taksim’de doğalgaz bulundu” başlıklı haberler, gazeteler, internet siteleri ve sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Okunma Sayısı: 1846
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa Işıldak

    1.4.2016 12:52:20

    Neyse ki vergilerimiz boşa gitmiyormuş.

  • Toygar

    1.4.2016 12:22:02

    Ajansın her haberi doğruydu da bu mu yalan olmuş! Şaka la şaka!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı