"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anayasa 37 mi, KHK 37 mi üstün?

16 Eylül 2019, Pazartesi 17:08
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına rağmen OHAL Komisyonu tarafından KHK ile ihraç edildiği üniversitedeki görevine iade edilmeyen gazeteci-yazar Prof. Dr. Mehmet Altan, komisyon üyelerine 12 Eylül darbecilerine benzer biçimde tanınan dokunulmazlık zırhının kaldırılması için AYM’ye başvurdu.

Altan, KHK ile getirilen ve sonrasında yasalaşan 6755 sayılı kanunun 37. maddesi ile getirilen, komisyon üyelerinin soruşturulmasını ve yargılanmasını engelleyen kuralın anayasanın kimsenin tabi olduğu mahkeme dışında başka mercii önüne çıkartılamayacağına ilişkin 37. maddesine aykırı olduğunu savundu. T24’ün haberine göre, KHK ile üniversitedeki görevinden ihraç edilen Altan, OHAL Komisyonu’na görevine iade edilmek üzere başvuru yaptı. Komisyon, Altan’ın Yargıtay’daki davasının sonucunu beklemeden, AYM ve AİHM kararlarını da yok sayarak başvuruyu reddetti. Bu karardan bir süre sonra Yargıtay, Altan’ın beraatine karar verilmesi gerektiğine hükmetti. Yargıtay Başsavcılığı’nın karara itiraz etmemesi ile süreç tamamlandı. Altan ile ilgili yargılama Yargıtay’ın, “beraat” kararı doğrultusunda yeniden yapılacak.

Etiketler: aym, khk
Okunma Sayısı: 6565
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı