"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anneler Günü'nü buruk kutladılar

07 Mayıs 2016, Cumartesi 15:47
Karaman'ın Ermenek ilçesinde vefat eden 18 madenciden Tezcan Gökçe'nin annesi 77 yaşındaki Ayşe Gökçe, 'Anneler Günü'nde içinin burkulduğunu söyledi.

Kurtarma çalışmaları sırasında "Oğlum yüzme bilmez ki suyun içinde ne yaptı" sözleriyle Türkiye'yi ağlatan Ayşe Gökçe, evinin duvarlarına astığı oğlunun fotoğrafına bakarak hasret gideriyor. Eşi 78 yaşındaki Recep Gökçe ile birlikte oğlunun mezarını ziyaret eden Ayşe Gökçe, "Burada mı görüşecektik kuzum. Burada mı görüşecektik yiğidim" diyerek gözyaşı döktü.

18 İŞÇİ ÖLDÜ 

Ermenek ilçesinin Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde geçen 28 Ekim 2014 günü Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 madenci mahsur kaldı. Facia ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cansız bedenleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı. 

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURDULAR 

Faciada vefat eden ve Kazancı Beldesi Gökçeler Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası 39 yaşındaki Tezcan Gökçe'nin babası 77 yaşındaki Recep Gökçe, oğlunun cenaze töreninde yırtık kara lastik ayakkabısıyla katılmasıyla gündeme geldi. Eşi 78 yaşındaki Ayşe Gökçe de kurtarma çalışması sürdüğü sırada "Oğlum yüzme bilmez ki, suyun içinde ne yaptı" sözleriyle Türkiye'yi ağlatmıştı.

BURUK ANNELER GÜNÜ 

Anne Ayşe Gökçe, Anneler Günü'nü buruk kutluyor. Oğlunun fotoğrafını oturma odasının duvarına astığını ve gözünün önünden hiç ayırmadığını belirten Ayşe Gökçe, fotoğraflara bakarak hasret giderdiğini söyledi. Oğlunu kaybetmenin acısının ilk günkü tazeliğini koruduğunu belirten Ayşe Gökçe, "Oğlum gitti. Geriye fotoğrafları kaldı. Fotoğraflarını evimin duvarlarına astım. Her gün bakıp ağlıyorum. Hiç gözümün önünden gitmiyor. Mezarını da sürekli ziyaret ediyorum. Göçtü yavrum yok artık. Oğlum gitti ama ben onu unutamam" dedi. 

"BURADA MI GÖRÜŞECEKTİM YİĞİDİM"

Eşi Recep Gökçe ile birlikte oğlunun mezarını ziyaret eden Ayşe Gökçe, mezar taşını elleriyle silerken, "Burada mı görüşecektik kuzum? Burada mı görüşecektik yiğidim?" diye gözyaşı döktü. 

"FOTOĞRAFLARI KALDIRMIYOR"

Eşinin duvardaki fotoğraflarına bakarak sürekli ağladığını belirten Recep Gökçe ise, "Ağlamasını istemediğim için 'Fotoğrafları kaldıralım' diyorum ama kabul etmiyor" dedi. Son olarak oğlunu sabah işe giderken gördüğünü anlatan Recep Gökçe ise, öğleden sonra facia haberini aldıklarını anlattı. 

DHA

Etiketler: karaman, ermenek, maden, facia
Okunma Sayısı: 2653
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı