"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Askerî liseler kapatılacak

28 Temmuz 2016, Perşembe
Darbe girişiminin ardından ilân edilen OHAL’de yürürlüğe konması planlanan ikinci kanun hükmünde kararnameyle (KHK) askerî liseler kapatılacak, harp okullarındaki bütün öğrencilerin ilişiği kesilecek, subay ihtiyacı üniversitelerden karşılanacak, GATA sağlık bakanlığına bağlanacak.

Al Jazeera’den Didem Özel Tümer’in haberine göre Yüksek Askerî Şûrâ (YAŞ) öncesinde yürürlüğe konacak ikinci KHK kapsamında kapatılması öngörülen Kuleli Askerî Lisesi, Maltepe Askerî Lisesi ve Işıklar Askerî Lisesi’nin öğrencileri devlet okullarına nakledilecek.

Harp okulları kapatılmayacak, ancak bu okullarda okuyan öğrencilerin okulla işbirliği kesilecek. Harp okulları yalnızca normal liselerden öğrenci alacak. Daha önce 17-25 Aralık sürecinde polis akademisi ve polis kolejleri için yapıldığı üzere harp okulları da Millî Savunma Bakanlığı’na bağlanacak. Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA) da, Sağlık Bakanlığı’na bağlanacak.

Okunma Sayısı: 2328
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı