"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Askerî öğrenci dâvâlarında derin sessizlik

16 Ekim 2021, Cumartesi 23:50
Üzerinden 5 yılı aşkın süre geçen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçok askerî öğrenci hapis cezasına çaptırıldı.

Avukat Özge Kartal 5 yıllık dâvâ süreçlerini ve yaşanan hak ihlâllerini anlatırken, “Askerî öğrenci dâvâlarına karşı derin bir sessizlik var” dedi. gazeteduvar, 15 Temmuz sebebiyle yargılanan askerî öğrencilerin dâvâlarına bakan avukatlardan Özge Kartal ile 5 yıl boyunca yaşanan mahkeme sürecini ve başından sonuna bu dâvâların hepsinde yaşanan hukuksuzluklar üzerine yapılan serencamı konuştu. Ropörtajda, gençlerin önce gözaltına alındıkları yerlerde, sonrasında hapishanelerde yaşadıkları insan hakları ihlâllerini ve avukat olarak kendisinin yaşadığı zorluklar soruldu.

Hukukçulara çağrı

Av. Kartal, “Bu dâvâ ya hukukî çevrelerden, özelikle barolardan ve sivil toplum örgütlerinden bir ilgi var mı? Özelikle hukukçulara bir çağrınız var mı?” şeklindeki bir soruda, “Bu dava başladığından beri çok fazla bir destek görmedik. Öğrencilerden bahseden hukukçular ve siyasetçiler elbette oldu. Ama bazıları hâlâ böyle bir durum mu var diye şaşırabiliyor. Bu olay yokmuş gibi davranılıyor. Sebebini 5 sene geçmesine rağmen çözemedik. Herkes her şeyi bilse de derin bir sessizlik söz konusu. Adalet herkese lâzım. Bugün başkasına yapılana sesini çıkarmayanlar yarın sıra kendilerine gelirse ses çıkaracak kimseyi bulamazlar. Özellikle hukukçuların belli değerlere sahip olması gerektiğini düşünmüşümdür. Bu değerler çerçevesinde herkesi adaletsizliklere karşı mücadele etmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2897
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Umut

    17.10.2021 00:04:37

    Mecbur derin sessizlik olacak tabi. Konuşanı susturuyorlar. Yazanı hapse atıyorlar. Kendileri her haltı yapınca herşey mübah herşey meşru tabi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı