"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan hava operasyonları protesto edildi

24 Kasım 2015, Salı 14:00
Genç Memur-Sen üyesi bir grup, Rusya'nın Bayırbucak Türkmenleri'nin bulunduğu bölgelere yaptığı hava operasyonlarını protesto etti.

Yaklaşık 100 kişilik bir grup, Beyoğlu'ndaki Rusya'nın İstanbul Başkansolosluğu binası önünde toplandı. Ellerinde "Katil Esed Bayırbucak Türkmenleri yalnız değildir", "Katil Rusya Suriye'den defol", "Sahipsiz değilsiniz" yazılı pankartlar bulunan kalabalık, tekbir getirip "Zalimler için yaşasın cehennem", "Türkmen kardeşim yalnız değilsin" şeklinde slogan attı. Bu sırada çevik çok sayıda çevik kuvvet polisi konsolosluk binası önünde önlem aldı.

"DÜNYA ARTIK ZULME SESSİZ KALMAMALI"

Rusya'nın savaş uçaklarıyla Bayırbucak bölgesini vurduğunu söyleyen Genç Memur-Sen Genel Başkanı Mustafa Yılmaz, "Biz merhameti, barışı, kardeşliği, demokrasiyi ve uluslararası adaleti savunan çağın medeniyet gençliği olarak susmayacağız. Katliamlara, zulme ve zalimlere karşı sesimizi yükseltmekten hiç geri durmayacağız. Buradan haykırıyoruz. Ey insanlık! Ayağa kalkalım, dünyayı ve insanlığı terörden, vahşetten ve sömürüden kurtaralım. Ey insanlık! Paris'te öldürülen insanlar için ağlaman, bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme. Bayırbucak için de ayağa kalk. Zulme son vermeyeni de zalime dur demeyeni de zalimin suç ortağı sayacağımızı haykırıyoruz. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya milletlerini, devletlerini, BM'yi, İslam İşbirliği Teşkilatını, Avrupa Birliği'ni ve Arap Birliği'ni akan kanı durdurmak üzere birlik olmaya, sergileyecekleri kararlı tutumla zulme engel olmaya davet ediyoruz. Dünya artık Suriye halkına, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan zulme sessiz kalmamalı, seyirci olmamalıdır" diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

DHA

Okunma Sayısı: 2071
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı