"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bayram arefeden başlar

04 Temmuz 2016, Pazartesi
Mübarek Ramazan Ayı bitmek üzereyken hummalı bir bayram hazırlığı var her tarafta.

Arefe günü yapılacak birçok iş vardır geleneklerde. Bayram kültürünün en güzel şekilde yaşandığı Türkiye’de geleneksel bir çok bayram âdeti Arefe Günü’nden başlar. Arefe günü mezarlıklara gidilir, geçmişlerin ruhuna Fatihalar okunur. Evlerde bayram tatlısı hazırlanır, yemekler yapılır. En güzel kıyafetler ütülenir, hazırlanır. Erkekler berbere gidip tıraş olurken, çocuklar bayram şekeri toplamaya çıkmıştır bile birçok şehirde. 

Çocuklar “arafalık” toplar

Erzurum’da Şerefe ve Arefe Günleri’nin özel bir önemi vardır. Kendine özgü gelenekleri ile günümüzde kısmen de olsa yaşatılmaya çalışılan Arefe Günlerinde çocukların topladığı “arafalık” geleneği toplumsal dayanışmanın en zengin örneklerindendir. Arefe Günü için çocuklara dağıtılmak üzere kabuklu kuruyemişler ceviz, fındık, fıstık tedarik edilir ve çocuklar kapı kapı dolaşıp heybelerini doldurur.

 İstanbul - Yeni Asya 

Etiketler: ramazan bayramı, arefe
Okunma Sayısı: 1432
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı