"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman Mevlidine büyük ilgi

13 Temmuz 2015, Pazartesi 10:27
Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri için okutulan mevlid programı yoğun ilgi gördü.

Mevlide yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Üstad Bediüzzaman’ın hayatta olan talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram ve Gazetemiz Yönetim Kurulu Üyelerinin  de  iştirak ettiği programda Kur’an ve mevlid okundu, Risale-i Nur’dan ders yapıldı. 

Şanlıurfa’da Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün Peygamberler olmak üzere Hassaten vefatının 55. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.

Mevlid Şanlıurfa Müftü İhsan Açık’ın  Misafirlere hoş geldin  konuşması ile başladı. Şanlıurfalı Mevlithanların okuduğu Mevlid de Gazetemiz eski Yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Sunğur Küçükoğlu  Uhuvvet Risalesinden  ders okudu.

Mevlidin duasını ise Şanlıurfa Servet Armağan Camii imam Hatibi Fethi  Rahat Hoca yaptı. Fethi Hoca son günlerde Müslüman Ülkelerinde  ve ülkemizde yaşanan maddi ve manevi  sıkıntıların giderilmesi  için dualar yaptı.

Mevlide Yoğun ilgi

55 yıldır aralıksız olarak yapılan  mevlide Anadolu’nun bir çok yerinden yaklaşık on bin kişi katıldı.

Mevlide Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebeleri Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram ve Fazetemiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Özdemir ve Yönetim Kurulu üyelerin Şükrü Bulut ve Ali Vapurlu ile Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı  Celalettin Güvenç,  Adıyaman Belediye Başkanı F.Husrev Kutlu ’nun yanı sıra Şanlıurfalılar da büyük ilgi gösterirken, siyasî partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.Mevlidin hafta sonuna rastlamasıyla  ilgi daha da fazlaydı. 

Risale-i Nur adını verdiği 130 parçadan meydana gelen Kur’ân tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî, hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında  Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas Otelinin 27 nolu odasında 55 yıl önce Cenâb-ı Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu. Bu arada yaklaşık altı ay önce Vefat eden Abdulkadir Badıllı Ağabey’in kabri de ziyaretçi akınına uğradı.

Mevlid Canlı Yayınlandı

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ruhuna ithaf edilmek üzere okunan Mevlidi bu yıl 38 Ülkeye yayın yapan Kanalurfa Televizyonu canlı olarak yayınlandı. Ayrıca bir çok internet sitesi de mevlidi canlı olarak verdi. Mevlid esnasında Mevlide katılanlarla röportajlar yapıldı

Bediüzzaman Vakfından İftar

Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Geleneksel iftar yemeği verildi, Çevre il ve ilçelerden gelen okuyucularımız ile  Gazetemiz Şanlıurfalı okuyucularımızın  bir aradaki kaynaşması dikkate değerdi. Gazetemiz Yönetim kurulu üyeleri Gazetemiz ile ilgili bilgileri okuyucularımızla paylaştı.

Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin kişilik lokma tatlısı ve su  ikram edildi.

Muhammed Said Çiçek-Yeni Asya

Okunma Sayısı: 3313
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    13.7.2015 11:25:00

    Nurcular bu tür organizasyonlarda değil,her zaman birlik ve beraberlik sergilemeli.Derin Devlete ve siyasi dincilere biat edip diz çöken ve kendilerini toplumda nurcu diye lanse edenleri de içlerinde ayıklamalılar.Bu ayıklanalar velev ki ağabey falan da olsa...Saygı ve dua ile...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı