"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bekir Bozdağ böyle demiyordu

13 Ocak 2018, Cumartesi 19:30
Anayasa Mahkemesi (AYM), gazeteci yazarlar Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın tahliye edilmelerine karar vermesine rağmen, yerel mahkemeler karara direndi ve tahliyeleri gerçekleştirmedi.

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Taha Akyol, yerel mahkemelerin gerekçelerinin yerinde olmadığı görüşünde. 

“Çünkü ilgili kanunun 50. maddesinde “tebliğ”den de “Resmî Gazete’de yayın”dan da bahsedilmiyor” diyen Akyol, “Resmî Gazete’de yayın” kanunların iptaline ilişkin davalarla ilgilidir; “bireysel başvurular”la karıştırmamak lazım” diye devam ediyor.

Ahval’in haberine göre Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın, AYM’nin bu kararıyla yetkisini aştığını, “temyiz mahkemesi gibi davrandığını” iddiasına değinen Akyol, bu tutumu tutarsız ve ikircikli buluyor.

Zira Bozdağ, İlker Başbuğ aynı şekilde AYM’nin “ihlal” kararı üzerine tahliye edildiğinde AYM’yi ve bireysel başvuru yolunu övmüştü. Akyol, Bozdağ’ın o dönem AYM’nin İlker Başbuğ ile ilgili aldığı kararı “Son zamanlarda attığımız demokratikleşme adımları Türkiye’de önemli değişimlere neden oldu. İşte bireysel başvuru yolunu açmamız bunlardan bir tanesi idi... (7 Mart 2014)” sözleriyle övdüğünü hatırlatıyor ve ekliyor: “Alpay ve Altan hakkındaki AYM kararları da aynı “bireysel başvuru”kararıdır, aynı şekilde delilsiz ve uzun süreli tutuklamaların “insan hakları ihlâli” olduğuna karar verilmiştir. Başbakan Binali Yıldırım dengeli ve olgun bir üslûpla konuştu; doğrusu budur, siyasetin dili böyle olmalıdır.” 

Akyol’un dikkat çektiği bir diğer nokta ise, sosyal medyada bir kesimin “Abdullah Gül’ün atadığı hâkimler tahliye kararı verdi” yorumları ve bu yorumlar için, “Nasıl önyargılı, komplo zihniyetli bir toplum olduğumuzun göstergelerinden biridir bu” diyor.

Akyol şöyle sürdürüyor yazısını: “Alpay, Altan ve tutuksuz yargılanan Günay hakkındaki ihlal kararları 11 hâkimin imzasıyla alındı. İçlerinde Ahmet Necdet Sezer’in, Abdullah Gül’ün ve Tayyip Erdoğan’ın atadığı yargıçlar var. Karara muhalefet eden 6 yargıcın da içlerinde yine Sezer’in, Gül’ün ve Erdoğan’ın atadığı yargıçlar var! Kararı okumadan, kararda geçen hukuki kavramlar hakkında bilgi sahibi de olmadan hemen siyasi tavır almak... Önyargılarımızı, sevda ve nefretimizi “bilgi”sanmak...” 

Etiketler: taha akyol
Okunma Sayısı: 7591
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    14.1.2018 15:36:15

    Her şeyi hakimiyetleri altında tutmalarına rağmen İZ'AN,İNSAF VE VİCDAN SAHİBİ FERTLERİN olması maalesef bazılarının uykularını kaçırtıyor.2014 de övünenlerin şimdide hoşlarına gitmeyen karadan dövünmeleri ve öfkelenmeleri bundandır. ALLAH SİZDEN İNSAF-MERHAMET VE VİCDANA LAYIK OLMADIĞINIZ NEDENİYLE BU HASLETLERİ KALDIRDI İSE ABDULLAH NEYLESİN.

  • Mustafa

    14.1.2018 00:10:36

    Demokrasi kimin işine gelmez.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı