"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Beyaz Show'da konuşan Ayşe Çelik ifade verdi

14 Ocak 2016, Perşembe 12:27
Telefonla bağlandığı Beyaz Show'da söylediği sözler nedeniyle bir anda Türkiye'nin gündemine gelen ve hakkında soruşturma başlatılan öğretmen Ayşe Çelik, savcılığa ifade verdi.

Milliyet'in haberine göre; Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show adlı programa bağlanarak bölgede yaşanan olaylarla ilgili konuşan Ayşe Çelik adlı öğretmen hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma 'yetkisizlik' kararıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Soruşturma dosyasında Dicle Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu olduğunu söyleyen Çelik, ifadesinde şunları dile getirdi: "Terör örgütünün faaliyetlerini meşru göstermek gibi bir amacım yoktu. Terör propagandası yapma amacım da yoktu. Çalışıyor olmasam da mesleğim öğretmenlik. Konuşmalarım saptırıldığını ve örgüt propagangadası yapmışım gibi bir hava oluşturulduğunu düşünüyorum. Kendi istediğim ve irademle yaptığım bir konuşmaydı. PKK'nın yapmış olduğu hiçbir eylemi kesinlikle tasvip etmiyorum. Bunları televizyonda söyleyemedim. Söz konusu eylemler nedeniyle ben de mağdur oldum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum." dedi.

Ayşe Çelik, 8 Ocak’ta Kanal D’de yayımlanan 'Beyaz Show' adlı programa telefonla bağlanmış ve bölgede yaşanan olaylar ve yapılan operasyonlarla ilgili konuşmuş, sanat dünyasının yaşananlara sessiz kalmasını eleştirmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Çelik hakkında, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise programın sunucusu Beyazıt Öztürk hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. 

Yetkisizlik' gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen söz konusu soruşturmanın Beyazıt Öztürk hakkında açılan soruşturma ile birleştirileceği, ve bu kapsamında Beyazıt Öztürk’ün de ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Okunma Sayısı: 1367
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı