"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bilici'den Ayşe Hür'e Said Nursi cevabı

06 Ocak 2016, Çarşamba 14:02
Gazeteci-Yazar Mücahid Bilici, Tarihçi Ayşe Hür'ün ''İslamcıların ve sağ muhafazakarların Hitler sevdası'' başlıklı yazısında Bediüzzaman Said Nursi'ye attığı iftiralara cevap veren bir yazı kaleme aldı.

Bilici'nin Yeni Yüzyıl'da yayınlanan ''Said Nursi’ye Hitler çamuru bulaştırmak'' başlıklı bugünkü yazısında Ayşe Hür'ün iddialarını reddeden tesbitler yer aldı.

Bilici'nin yazısından ilgili bölümler şöyle:

''...Çoğu sağcı ve bir kısım İslamcı için doğru olan Hitler sevgisini Said Nursi’ye yamamak ve ilgisi olmadığı halde onu da o çamura batırmak hem yanlış hem de ayıptır.

Ayşe Hür’ün haksız yargısını dayandırdığı Emrah Cilasun’un atıf yaptığı dipnotta Badıllı bir rivayetin rivayetini yapıyor. Başlamış savaşın başlarında Almanların başarısının Müslümanlar için daha iyi olacağını düşünen biri, savaşın dehşeti ortaya çıktıkça bu minimal eğilimden de vazgeçtiğini söylemiş.

Bir sözün suyunun suyuna değil, sözün kendisine bakalım. Dipnotu okuduk, bir de metni okuyalım. Badıllı’nın alıntıladığı kısma bakalım, bu savaş hakkında Nursi ne düşünmüş?

Ona haberlere niye bakmıyorsun diye soruyorlar. Said Nursi cevaben şunu diyor:

“Bakmakta bir tarafa tarafgirlik hissi uyanır. Tarafgir nazarı ise, taraftar olduğu cereyanın kusurunu görmez, zulmüne rıza gösterir… Zulme rıza dahi zulümdür… O dehşetli düelloda semavatı ağlatacak zulümler ve tahribat oluyor. Çok masum ve mazlumların hukukları kayboluyor. Mimsiz, gaddar medeniyetin zalimane düsturu olan ‘cemaat için ferd feda edilir; milletin selameti için cüzi hukuklara bakılmaz’ diye öyle dehşetli bir zulüm meydanı açmış ki kurun-u ula [ilkel çağlar] vahşetlerinde de emsali vuku bulmamış.” 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 4006
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tolstoy

    7.1.2016 10:07:44

    Ayşe hür malesef ideolojisinden dolayı garip bir gözlül takıyor. Ve bu ülkeye karşı olan herkese muhabbetle, bu ülke insanına ise nefretle bakıyor

  • Garib Doğu

    7.1.2016 08:56:49

    Ayşe Hür hanım, her halde yazının son paragrafında yer alan ve üstadın ağzından aktarılan satırlarda mükemmel cevabını almıştır.Ya hu ben bu bir kısım aydın,yazar entellektüel insanlara şaşıyorum.Bazı ciddi konular ve toplumda kabul gören büyük şahsiyetlerle ilgili yazı yazarken,çoğu zaman araştırmadan,meseleyi tahkik etmeden yazıyorlar.Halbuki bu konularda hassas davranıp kılı kırk yararcasına düşünerek yazılar yazmaları gerekmiyor mu? Çünkü burada büyük sorumluluk söz konusu.Acaba bunlar cehaletten mi? Bir kin,garaz ve düşmanlıktan mı? Yoksa başka saikten mi yapıyorlar anlayamadım.Bunlar tahkik etmeden yazdıkları bu mesnetsiz,temelsiz yazılarıyla mahcup olacaklarını düşünmuyorlar mı? Ayrıca büyük kitleleri yaraladıklarının farkındalar mı? Kafaları karıştırmak,yalan yanlış bilgileri aktarmak kime ne faydası var? Bir aydının görevi toplumu doğru bilgilendirmek değil mi? Cenab-ı Hak kimseyi kendi ideolojik dar görüşlerinin,heva ve heveslerinin ve çıkarlarının esiri,kölesi yapmasın.

  • HÜSEYİN İLHAN

    6.1.2016 22:33:58

    AYŞE nin soyadı HÜR olabilir amma AKLI,VİCDANI,İZ'ANI,İNSAFI VE MUHAKEMEİ AKLI TAM ESİR OLMUŞ VE AFYON YUTTURULMUŞ kızcağıza.Napsın dumanlı göz ve vücutla ayıramıyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı