"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Boydak'tan ilk açıklama: Hukuk ve adalet!

18 Eylül 2015, Cuma 09:32
Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamada, adalet ve hukuk vurgusu yaptı

Boydak, “Hukukun üstün olduğu bir Türkiye özlemi hepimizin isteği olmalıdır. Şahsıma Melikşah Üniversite ile ilgili adli mercilerce iletilen sorulara içtenlikle cevap verdim. Mahkemesi görülen arkadaşlarımızın da tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmelerini istiyoruz” dedi. 

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Boydak Holding CEO’su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, Kayseri Adliyesi çıkışında çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Adliye çıkış kapısında Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, kardeş Boydak ile kucaklaştı, 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. 

Çıkışta açıklama yapan Memduh Boydak, herkesin ilgisine ve basın mensuplarına teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu terör olayları vardı ve içerde olmama karşın takip ettim ve dün 5 şehidimiz var. Bugün 2 tane şehidimiz olduğunu biliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah ülkemiz terör belasından sıyrılmasını canı gönülden temenni ediyorum. Ülkemiz böyle bir gündemde iken böyle bir hadise ile gündeme gelmeyi arzu etmezdim.”

“Biliyorsunuz 2 gündür buradayız” diyen Boydak,

“Devam edegelen soruşturmadan dolayı buralardayız. 16 Eylül 2016 sabahı Melikşah Üniversitesi ile ilgili soruşturma kapsamında emniyet müdürlüğüne çağrıldım. Türk adaletine ve hukuka saygımız, inancımız sonsuzdur. Mütevelli heyet başkanlığını yürüttüğümüz Melikşah Üniversitesi ile ilgili sorulara içtenlikle cevap verdim. Ülkemizin yetişmiş insan gücüne katkı vermek amacıyla 2009 yılında öğrenci alımına başlayan ve yatırımlarla birlikte saygın bir eğitim ve öğretim kurumları arasına katılan Melikşah’ın gelişimi için katkıda bulundum, katkıda bulunmaya da çalışacağız, devam edeceğiz. Tabii bu üniversiteyi kurarken bir gün böyle bir davadan yargılanacağımız aklıma gelmedi. Pişman değiliz. Söz konusu ifademde belirttiğim gibi ülkemize, topluma, çevremize, doğduğumuz topraklara destek olmak, yaşadığımız dünyaya değer katabilmek... Attığımız her adımda pusulamız hukuki ve vicdanı prensipler ve onlarla onlara yüzde yüz saygıdır ve aynı hassasiyeti beklemektir bizim hakkımızdır.” ifadelerini kullandı.

Memduh Boydak, hukukun üstün olduğu bir Türkiye özleminin hepimizin isteği olması gerektiğini belirterek, “Şahsıma Melikşah Üniversite ile ilgili adli mercilerce iletilen sorulara içtenlikle cevap verdim. Mahkemesi görülen arkadaşlarımızın da tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmelerini istiyoruz” diye konuştu. 

Boydak, iki günlük süreçte kendilerini arayanların olduğunu aktararak, “Çeşitli sivil toplum kuruşları dostlarımızdan siyasi parti liderlerinden ve mensuplarından birçok destek telefonu ve mesajları aldık. Hepsine müteşekkiriz. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Serbest kalan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz’in avukatı, “3 arkadaş serbest kaldı, 4 arkadaşımızın yargılanması devam ediyor. Devletimize, milletime her zaman güveniyoruz. Yapılan haksızlığı tasvip etmiyoruz. Bu insanlar Kayseri’de eğitime destek veriyor, istihdam sağlıyor. Bu insanların şehre katkısı var ve ortada haksızlık var ve giderilecektir” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE’DE BİR KOMEDİ OYNANIYOR

İşadamı Mehmet Filiz ise yaşananlara tepki göstererek,

“Memduh bey ve ben ile Ahmet Türkmen hakkında tutuklamaya gerek kalmadı. Adli kontrol var. Diğer 4 arkadaşımızı bekleyeceğiz. Yapılan bir şey yok, olumsuzluk yok. Bu insanlar en önemli özellikleri eğitime verdikleri katkılardır. Hepsinin eğitime katkıları var. Tehdit etmeyi, bırakın elinden arsaları almayı; ceplerinden para vererek başkalarının çocuklarını eğitimine katkı veriyorlar. Yazıktır bu insanlara. Bu zülümdür. Bu resmen zulümdür. Yapılmaması lazım. Doğuda her gün insanımız askerimiz şehit oluyor. Türkiye birbirine giriyor. Maalesef insanlar birbirine düşman haline getiriliyor. Yazık bu millete. Yeter artık. Türkiye’de şuanda bir komedi oynanıyor. Memduh beye söyledim. Bir komedyanın Kayseri ayağı oynanıyor. Diğer arkadaşlarımızda çıkarda bu iş biter. Tek temennimiz budur” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1872
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı