"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Böyle giderse hekim bulamayacağız

07 Haziran 2024, Cuma 23:04
Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) yerleştirme sonuçlarına göre pediatri ve cerrahi gibi uzmanlık alanlarını yeni mezun hekimler tercih etmedi, kontenjanların çoğu boş kaldı.

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Togay Yılmaz, TUS’un yerleştirme sonuçlarına göre bazı branşların seçilmeme nedenlerini, atılması gereken adımları ve çözüm önerilerini ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Yerleşme sonucu pediatri başta olmak üzere bazı dallarda birçok hastanenin kontenjanlarının boş kaldığını belirten Yılmaz şunları söyledi:

“Tıpta Uzmanlık Sınavının yerleştirme sonuçlarına göre yeni mezun olan hekimler riskli olduğu düşünülen bazı branşları yine seçmediler. Özellikle pediatride birçok hastanenin kontenjanları boş kaldı. Pediatriye ek olarak genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, iç hastalıkları, nöroloji, genel cerrahi, göğüs cerrahisi, beyin ve sinir cerrahisi gibi önemli alanlarda artık son sıralarda tercih ediliyor. Yılmaz, şöyle devam etti: “Bu durum ülkemizin sağlık ortamı için çok önemli bir tehlikedir. Böyle giderse önümüzdeki yıllarda ne hastalarımızı ameliyat edebilecek bir cerrah, ne de çocuklarımızı muayene edecek yetkin bir çocuk hekimi bulacağız. Bu sorunların nedenleri arasında hekimlerin insancıl olmayan iş yükü, sık ve yorucu nöbetler, hekimleri de hastaları da zor durumda bırakan beş, on dakikalık MHRS randevuları, performans sistemi, sağlıkta şiddet, mobbing, ağır malpraktis cezaları, hekimlerin ekonomik koşullarının ve özlük haklarının yetersizliği öne çıkıyor. Benzer nedenlerle yurt dışına göç eden hekimler elimizdeki verilere göre her yıl artık binli sayılarla ifade ediliyorlar”

Ankara - anka

Okunma Sayısı: 1152
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı