"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu zamanın yaralarına Risale-i Nur merhem olur

26 Temmuz 2017, Çarşamba
Nevşehir Yeni Asya okuyucularının düzenlediği yaz programına katılan yazarımız Ali Ferşadoğlu, bu zamanın yaralarına Risale-i Nur‘un merhem olacağını dile getirdi.

Nevşehir Yeni Asya okuyucularının düzenlediği, yazarımız Ali Ferşadoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı piknik, Kapadokya Kamp ve Piknik alanında gerçekleşti. Programa Kırşehir, Kayseri, Aksaray ve Niğde’den katılımlar oldu.

Okumanın öneminden bahseden yazar Ali Ferşadoğlu, Bediüzzaman Hazretlerinin yazdığı eserleri önce kendi nefsine okuyarak istifade ettiğini, sonrasında da başkalarının da okumasını tavsiye ettiğini söyledi.

“Risale-i Nur’un bize kazandırdığı ilme karşılık bizlerin de Risale-i Nur’a karşı sebat ve metanet göstermemiz gerekir” diyen Ferşadoğlu, Yeni Asya’nın basın dünyasında Risale-i Nurun naşirliğini yaptığını,”hakkın hatırını” âli tuttuğunu hatırlattı ve tüm neşriyatımıza sahip çıkmamız gerektiğini belirtti.

Bu zamanda insanların korku ve şefkat duygularının yanlış kullanıldığına dikkat çeken Ferşadoğlu, bu duyguların hatalı kullanılmasının insanı yanlışlara sürükleyeceğini belirtti.

“Bediüzzaman gibi bir allame-i cihan dahi ‘sözlerimi mihenge vurun’ diyor ve 130 yıldır profesörler, ilahiyatçılar, hocalar bu sözleri Kur’ân ve Sünnet-i Seniyye mihengine vuruyor ve hiçbiri aykırı, yanlış, eksik bulamıyor“ diyen Ferşadoğlu bu zamanın yaralarına Risale-i Nur‘un merhem olacağını dile getirdi.

Programa katılan ve hayattayken Bediüzzaman’ı gören Hasan Okur ağabey de bu tarz faaliyetlerin önemini hatırlattı ve “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, katılanları kutluyorum” dedi.

Büyük ilgi gören program sonunda yazarımız Ali Ferşadoğlu kitaplarını da imzaladı.

Nevşehir - Yeni Asya

HABER: BİLAL ALTUNBAŞ

Okunma Sayısı: 3047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı