"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bugün gazetesinin yazar arşivi ‘sıfırlandı’

06 Kasım 2015, Cuma 17:47
Koza İpek Grubu’na el konulmasıyla birlikte yönetimi kayyuma devredilen Bugün gazetesinde, yazıları yayınlanmayan yazarların gazetenin internet sitesindeki eski yazılarına da ulaşılamıyor.

Bugün’e atanan kayyum avukat Hasan Ölçer, göreve başlar başlamaz ‘Kayyumla gasp’ başlığı nedeniyle gazetenin yazıişleri ekibine ‘Rezalet gazete yapmışsınız’ diye bağırmış, manşeti savunanları işten atmıştı. ‘Kayyum dönemi’nin başladığının ertesi günü ‘siyasi içerikli’ köşe yazıları da yayınlanmamıştı.

Kayyumun ambargosuna maruz kalan yazarlar ise, Bugün’den ayrılmaya zorlanan bir ekip öncülüğünde hazırlanan Özgür Bugün gazetesine yazmaya başlamıştı.

KAYYUM YAZAR ARŞİVİNİ SİLDİRDİ

Bugün yazarlarından Yavuz Baydar’ın “Bugün gazetesi yazarlarının eski yazılarına ulaşılabiliyor mu, yoksa o arşiv dijitalde imha mı edildi?” sorusu üzerine Özgür Bugün’ün Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İpek Medya Grubu’na Hukuksuz atanan Kayyum, http://bugun.com.tr/yazarlar  bölümündeki tüm yazar arşivini sildirdi!” denildi.

TEK YOL WEB ARCHİVE

Gazetenin internet sitesindeki yazarlar bölümüne tıklandığında ‘bugün yazanlar’ ve ‘tüm yazarlar’ bölümünün boş olduğu görülürken, herhangi bir yazarın arşivine google üzerinden ulaşmak isteyenler Bugün’ün anasayfasına yönlendiriliyor.

Bugün yazarlarının kayyum tarafından sıfırlanan yazılarına ‘şimdilik’ web.archive.org üzerinden ulaşılabiliyor.

Etiketler: bugün, kayyum, yazarlar
Okunma Sayısı: 2389
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı