"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bunlar insan olamaz...

02 Ağustos 2018, Perşembe 01:30
YÜKSEKOVA’DA PKK’LI TERÖRİSTLERİN KATLETTİĞİ BEBEĞİN DEDESİ: BABASININ VE ANASININ ÖPÜP KOKLAMAYA KIYAMADIĞI BEBEĞİMİZE KIYDILAR, SOYLARI KURUSUN.

TÜRKİYE, TERÖR KURBANI BEBEKLE ANNESİNE AĞLIYOR...

ALLAH BELÂLARINI VERSİN

Yüksekova’daki tuzakta 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan ile birlikte şehit olan Nurcan Karakaya'nın (25) kayınpederi Mustafa Karakaya: “Teröristlerin Allah belâsını versin.”

10 DAKİKA ARAYLA...

“olaydan 10 dakika önce oğlum telefonda gelinimin ve torunumun iyi olduğunu söyledi. Kapattım, yine aradı. Bu defa ‘Gelininle torununu öldürmüşler'dedi.”

***

Bunlar insan olamaz!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde daha önceden yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilÂk etmesi sonucu bir askerÎ personelin eşi ve 11 aylık bebeği vefat etmişti. Düzenlenen cenaze törenine bebeğinin yastığıyla gelen asker baba yürekleri dağladı.

HakkÂri’nin Yüksekova ilçesinde, PKK ‘lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilâk ettirilmesi sonucu vefat eden Nurcan Karakaya ve 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya için tören düzenlendi. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende Karakaya ve bebeğinin Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi. Anne Karakaya ve bebeğinin tabutu, asker ve polislerce omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konulup, memleketlerine uğurlanmak üzere Yüksekova ilçesine gönderildi.

Yürek dayanmıyor

Olayın ardından ortaya çıkan bir detay ise yürek burktu. Nurcan Karakaya’nın bebeği Bedirhan ile birlikte üs bölgeye astsubay eşine doğum günü sürprizi yapmak için gittiği öğrenildi. Eşinin yanı sıra bölgede çalışan diğer asker ve korucuları da unutmayan Karakaya’nın giderken yanında herkese yemek ve tatlı götürdüğü belirtildi.

Bebeklere kıyıyorlar 

Melikgazi ilçesinde kapısına Türk bayrakları asılı evin önünde taziyeleri kabul eden ve cenaze töreni için Şarkışla’ya gitme hazırlığı yapan dede Mustafa Karakaya, şunları söyledi: ”Olaydan 10 dakika önce oğlumla görüşmüştüm. Oğlum eşiyle biraz önce görüştüğünü söyledi. Gelinim ve torunumun durumlarının iyi olduğunu söyledi. Ben telefonu kapattım, oğlum beni geri aradı. Ben konuşurken baskın oldu zannettim. Ben, ’Oğlum ne yaptın vuruldun mu?’ dedim. ’Yok baba, gelininle torununu öldürmüşler’dedi. Oğlum da olayı üs bölgesinden yeni öğrenmiş. Oğlumu, gelinimi ve torunumu en son 5 Temmuz’da görmüştüm. Uşak’tan Hakkari’ye yeni tayini çıkmıştı. Oraya gitmeden buraya gelip 5 gün kalmışlardı. Sonrasında Hakkâri Yüksekova’ya ev tutmaya gittiler. Kendilerine lojman çıkmamıştı. Ardından evi orada tuttular. Eşyaları Uşak’tan Hakkari’ye gitti. Akıl almaz bir olay. Bunların topunun Allah belasını versin. Gelinime, daha babasının anasının öpüp koklamaya kıyamadığı bebeğimize kıydılar, bunlar insan olamaz.”

Gücü bebeklere yetenlere lânet olsun

Üst üste gelen haberlerle yaşılan acıyı sosyal medya hesabından duyurarak tepki gösteren Genel Yayın Yönetmenimiz Kazım Güleçyüz  şunlar dedi: Ege sularında can veren üç bebeğin acısına dün de Yüksekova’da kalleş PKK teröristlerinin bombalı tuzağına hedef olan 11 aylık Mustafa Bedirhan’la gencecik annesinin acısı eklendi. Yine yüreğimiz yandı. “Güç”leri bebeklere ve masumlara yeten insanlık düşmanlarına lânet olsun !!!

Bebeğinin yastığıyla geldi

Eşini ve bebeğini hain saldırıda vefat eden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, bebeğinin yastığı ile tören alanına geldi. Ardından anne Karakaya ve bebeğinin tabutu askerler tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde Türk Hava Kuvvetlerine ait uçağa konularak, memleketine gönderilmek üzere Kayseri’ye uğurlandı. Ailesi vefat eden astsubay Serkan Karakaya’nın, eşi ve bebeğinin tabutuna son dokunuşu yürekleri dağladı.

Bir acı da Amasya’dan

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek isteyen kişiler ve ailelerini taşıyan teknenin batması sonucu vefat eden Gökhan Yeni ve 2 çocuğu, Amasya’da toprağa verildi. Ayvalık’ta üç  gün önce kaçak yollarla Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek isteyen kişiler ve ailelerini taşıyan 16 kişinin içinde bulunduğu botun batması sonucu 6 kişi ölmüş, 1 kişi kaybolmuş, 9 kişi ise sağ kurtarılmıştı. Olayda vefat eden Gökhan Yeni (31) ile 2,5 yaşındaki oğlu Burhan ve 8 aylık kızı Nurbanu’nun cenazeleri, yakınları tarafından teslim alınarak memleketleri Amasya’ya getirildi. Kent merkezindeki İstasyon Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, baba ve 2 çocuğu, Tekir Dede Mezarlığı’nda toprağa verildi Batan bottan sağ kurtulan ve yasal işlemlerin ardından serbest kalan Gülfem Yeni, törende eşinin ve çocuklarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

 

 

 

Okunma Sayısı: 4485
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı