"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çevreciler madencilere geçit vermedi

09 Temmuz 2015, Perşembe 15:45
Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde bir grup, madencilik faaliyeti yapılması planlanan Cerattepe bölgesine giden yolu kapatarak, maden şirketi yetkililerinin bölgeye geçişine izin vermedi.

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki "Bakır ve Açık Ocak Altın İşletme Projesi" kapsamında, ilgili şirketin maden sahasında yer teslimi yapacağını duyan grup, Cerattepe maden sahası girişine gitti.

Aralarında CHP İl Başkanı Ali Yücel Kurt, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç, Artvin Barosu Başkanı Ali Uğur Çağal, Yeşin Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'ın da bulunduğu grup, güvenlik güçleri eşliğinde bölgeye gelen Orman Bölge Müdürlüğü ve maden şirketi yetkililerinin geçişine engel oldu.

Olayın duyulmasının ardından bölgeye gitmek isteyen bazı vatandaşları, jandarma ekipleri Kafkasör Yaylası girişinde engelledi. Vatandaşlar ile görevliler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yasal savunma ve koruma haklarını kullandıklarını söyledi.

Karahan, 21 Haziran'dan itibaren Cerattepe'de nöbet tuttukların belirterek, "Orman Bölge Müdürlüğü ve madencilerin bölgeye çıkarak yer teslimi yapmak istediklerini öğrendik. Sabahtan beri herkes işini gücünü bıraktı, bölgeye çıktı. Artvin halkı, savunma ve korunma hakkını kullanıyor. Bu hukuksal bir haktır. Yasal sürecimiz sona ermemişti" dedi.

İkinci ÇED raporuna karşı yarın dava açacaklarını kaydeden Karahan, "Türkiye'deki en yüksek katılımlı dava olacak. İşini gücünü bırakıp buraya gelen herkese, siyasi parti temsilcilerine, belediye çalışanlarına, sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü ve maden şirketi yetkilileriyle vatandaşların bölgedeki bekleyişi sürüyor.

Rize İdare Mahkemesi'nin, 5 Ocak 2015'te, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki Bakır ve Açık Ocak Altın İşletme Projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunu iptal etmesinin ardından yeni ÇED raporu hazırlayan ilgili madencilik şirketi, raporun Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kabul edilerek askıya çıkarılması sonrası, 29 Haziran'da bölgeye gelerek konteyner ve iş makinelerine yer teslimi yapmak istemiş, Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde bir grubun engellemesi üzerine geri dönmüştü.

AA

Etiketler: artvin, maden, cerattepe
Okunma Sayısı: 2451
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı