"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cezaevinde vefat eden Hafize Meclis gündeminde

14 Temmuz 2018, Cumartesi 20:28
Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevinde zatürree olduktan sonra ilaçları verilmediği için vefat eden Nesrin Gençosman’ı Adalet Bakanı’na sordu.

Adalet Bakanı’na ilettiği sorusunda “Cezaevinde zatürre bulaştığı ileri sürülen 30 yaşındaki Nesrin Gençosman’a iddiaya göre ilaçları verilmemiştir. İlaçları verilmediği sebebiyle komaya giren Gençosman’ın yaşamını yitirdiği ifade edilmektedir” bilgisini veren Gergerlioğlu’nun bakanın yazılı olarak cevaplaması istemiyle ilettiği sorular şöyle; “Nesrin Gençosman adındaki yurttaşın ilaçları verilmemesi sebebiyle Ordu Cezaevinde hayatını kaybettiği iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa konuyla ilgili adli ve idari soruşturma açılmış mıdır? Olayla ilgili kamera kayıtları incelenmiş midir? Nesrin Gençosman adlı yurttaşın ölümüyle ilgili otopsi yapılmış mıdır? Yapılmışsa ölüm sebebi ne olarak belirtilmiştir? Bu soruşturmalar devam ederken görevden uzaklaştırılanlar olmuş mudur? Gergerlioğlu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na verdiği dilekçede de Ordu E Tipi Kapalı Cezaevi’ni incelemek üzere bir ziyaret gerçekleştirilerek konunun incelenmesini istedi.

Cezaevinde komaya giren genç hafız vefat etti

Bir hesap daha ahirete kaldı...

Gençosman’ın cezaevinde yaşadıklarını bir yakının anlattıkları 13 Temmuz tarihli gazetemizde şu sözlerle yer almıştı; “Cezaevinde 10 gün önce zatürre mikrobu kapmış, ama bilememiş, kendini grip sanmış. Revire gitmek istemiş, ama 4 gün sonra revire götürmüşler, revire gittiği gün Cuma olduğundan hafta sonunu bahane edip ilâçlarını vermemişler. Pazartesi günü ablası görüşüne gidiyor, ama Nesrin görüşe çok hasta ve halsiz geliyor, ablası da cezaevi müdürüne çıkıyor yardım istiyor. Cezaevi müdürü doktoru arıyor, doktor da Çarşamba günü hastaneye sevk edileceğini söylüyor, ama Salı gecesi koğuşta kriz geçiriyor. 1 haftadır yoğun bakımdaydı, tüm ciğerleri iltihaplanmıştı, en son diyalize soktular, ama olmadı... Nesrin Salı gecesi yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra savcı alelacele geçen hafta Nesrinin tahliyesini verdi. Acımız, yüreğimizdeki yangın çok büyük. Bir hesap daha ahirete kaldı...”

HABER: RECEP GÖREN

Okunma Sayısı: 10474
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hanife

    15.7.2018 11:18:00

    Bu gidişle hepimizin hesabı mahşere kaldı...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı