"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocuk Bayramı mı dediniz?

23 Nisan 2015, Perşembe 13:48
Batman'da 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın sabahı günün ilk ışıklarıyla sokağa çıkan simitçi çocuklar, Şehir Otogarı'nda banklarda yatarak, gelecek otobüsleri bekliyor.

Otobüs beklerken tepsilerini banklara koyarak uykuya dalan çocuklar, otogara otobüs geldiğinde uyanarak yolculara simit satma yarışına giriyor. Bankta ardı ardına sıralanarak uykuya dalan çocukların sabahın ayazında üşüdükleri ve ellerini dizlerinin arasına koyarak soğuktan korumaya çalıştıkları dikkatlerden kaçmıyor. 

Verilere göre işsizlikte birinci sırada yer alan Batman’da çocuk işçiler, yoksulluğun boyutlarını en çarpıcı şekilde gözler önüne seriyor. Kentin işlek cadde ve semtlerinde ayakkabı boyayarak, simit satarak, araba camlarını silerek, mendil satarak, sakız satarak ve en vahimi ise kesici aletler satarak para kazanan çocuklar, kentin kanayan yarası olmaya devam ediyor. 

Sabahın o soğuk saatlerinde yani sabah saat 04.30 sıralarında Şehir Otogarı'nda iki üç simit satıcısı çocuğun durumunu gören herkesin yüreğini burkuyor. Hepsinin ortak amacı aynı ve tek gayeleri evlerine bir ekmek parası kazanmak. Bunu yaparken de uykularından oluyorlar. Sabahın erken saatlerinde kentin otogarında yolcuları beklerken soğuk havada ve soğuk bankların üzerinde uyuyakalıyorlar. Üşüyen çocukların üzerlerini gazete ile örtmesi ise dikkatlerden kaçmıyor.

Okunma Sayısı: 1152
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı