"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclisten çok kanun çıkarmış

19 Eylül 2021, Pazar 20:30
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi HATMEK Toplantı Salonu’nda düzenlenen “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” toplantısında konuştu.

Kuşoğlu, Meclisin yetkilerinin azaldığına dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı kararnameleri… Son üç yılda 83 kararname çıkarmış, madde sayısı 2 bin 515. Biz Meclis’ten 82 kanun çıkarmışız, buradaki madde sayısı 2 bin 96. Yani cumhurbaşkanı daha fazla kanun yapıyor, Meclis’ten daha fazla kanun çıkarıyor. Zaten yargıyı istediği gibi kontrol ediyor. Kanun çıkarma yetkisi de kendisinde, anormal kullanıyor. Böyle bir sistem olmaz. Bu seçimler o nedenle çok önemli. Bu sistemi değiştirmemiz lâzım. Bu ‘Erdoğan’ın karşısında kim olacak?’ Bir kere Erdoğan’ın olup olmayacağını bilmiyoruz. Ama konu adayların kim olduğu değil, konu bu sistemin değişmesi gerektiğidir. Bu sistemi değiştireceğiz. İYİ Parti gibi, Demokrat gibi, Saadet Partisi gibi partilerle bir araya gelip bir milli koalisyon oluşturacağız, bu sistemi değiştireceğiz. Vatandaşımızın oylarıyla” dedi.

Okunma Sayısı: 1448
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı