"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Daha büyüğüne hazır olalım

26 Ocak 2020, Pazar 00:27
Önceki Akşam Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik deprem konuşulurken, uzmanlar bir kaç gün önce olan Manisa depremine yine dikkat çekti.

AFAD'dan deprem bölgesine ilişkin yeni açıklamalar

Elazığ’dan sonra Kanal için de uyardı

Manisa’nın Akhisar ilçesindeki depremin yüzeye yakınlığı sebebiyle farklı kentlerden de hissedildiğini belirten uzmanlar, artçıların süreceğini ve çok daha büyük bir depreme hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Independent Türkçe’nin haberinde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aykan, Manisa’da meydana gelen depremleri ve artçılarını değerlendirdi. Aysun Aykan, Marmara denizine kıyısı olan tüm ilçelerdeki deprem tehlikesine dikkat çekti: “Manisa-Akhisar depreminin  olduğu yer, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türkiye Diri Fay haritasında, Gelenbe Fay Zonu’nun güney ucunda olmuştur. Bu bölgede son zamanlarda küçük ölçeklerde çok sayıda depremler oldu. 10 Aralık’ta Gelenbe Fay Zonu’nun kuzey ucunda 5 büyüklüğünde deprem olmuştu. Bu deprem yıkıcı bir deprem niteliği taşımıyor çünkü bu bölgede yıkıcı depremin eşik değeri 6-6,5  olarak kabul ediliyor.”

7’LİK DEPREMİN HABERCİSİ

Marmara Denizi’ndeki depremlerin, 7’nin üzerinde bir büyüklükte depremin habercisi olduğunu savunan Aykan, tedbir almanın önemine vurgu yaptı: “Marmara Denizi’ndeki son depremler bize, bu alanın deprem açısından aktif olduğunu, deprem üretme potansiyelinin olduğunu birkez daha göstermiştir. Ulusal ve uluslararası yapılmış bilimsel çalışmalar, bu bölgede 7’nin üzerinde büyüklüğe çıkabilecek bir depremin olacağını göstermektedir. 26 Eylül ve 11 Ocak’taki Marmara Denizi içerisinde  meydana gelen deprem, Kuzey Anadolu Fayı’nın Marmara Denizi içine giren Marmara Fayı’nda olmuştur. Yapılan bilimsel çalışmalara göre 7 ve üzeri büyüklükteki büyük bir deprem ile Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm şehirlerin (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Çanakkale ve Tekirdağ) ağır bir şekilde etkileneceği de bilinmelidir.”

Okunma Sayısı: 2790
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı