"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi olmadan asla

12 Mart 2016, Cumartesi
Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, Türkiye’de demokratik kültür gelişmediği sürece hangi sistem getirilirse getirilsin sorunların çözülemeyeceğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Kılıç’ın Ankara Forumu Derneği’nin düzenlediği “Yeni Anayasa Tartışmaları” konulu forumda yaptığı konuşma gazeteci Seda Şimşek tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Kılıç burada yaptığı konuşmada, “Yargı içimde kanayan bir yaradır. Türkiye’de yargı, bir an önce bağımsız ve tarafsız bir yapıya kavuşması gerekiyor. 2010’dan önce bir vesayet vardı, ondan sonra bir başka vesayetin altına girdi. Şimdi de bir başka vesayetin” dedi.

Kırmızı çizgilerle olmaz

Türkiye’de demokratik kültür gelişmediği sürece hangi sistem getirilirse getirilsin sorunların çözülemeyeceğini belirten Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin “adil, merhametli, eşitlikçi, hoşgörülü, hukuku içselleştirmiş” diye tanımladığı “onurlu insanı” yetiştiremediği görüşünü dile getirdi. Kırmızı çizgilerde oturulan masadan yeni bir anayasa çıkamayacağına dikkat çeken Kılıç, şunları kaydetti: “Temel hak ve özgürlükleri güvence altına almayan bir anayasanın, hükümet sisteminin başkanlık ya da parlamenter sistemi olmasının önemi olmaz. Demokrasi kültürü yoksa başkanlık da olsa parlamenter sistem de olsa yine yürümez. 

Okunma Sayısı: 2083
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ömer

    12.3.2016 18:24:17

    betonun adamı ,hukukçu olmayıp hukuka ihanet eden,özalın prensi olup Özal düşmanı hadisende

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı