"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrat Parti'den taziye mesajı

17 Haziran 2015, Çarşamba 15:41
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in vefatı dolaysıyla yayınladığı mesajda Demirel’in ölümüyle milletimizin yetim kaldığını ifade etti.

“Kıymetli Büyüğümüz, 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'e Allah'tan rahmet diliyor, açtığı bu doğru yolda yürümenin onur ve gururu ile bıraktığı demokrasi, kalkınma, adalet ve hizmet mücadelesine kararlılıkla devam edeceğimize, söz veriyoruz”

9.Cumhurbaşkanımız Demirel’in açtığı yolda bıraktığı demokrasi, kalkınma, adalet ve hizmet mücadelesine devam edeceklerinin sözünü veren Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın yaptığı açıklama şöyle:

“9. Cumhurbaşkanımız,  Türk siyasetinin hafızası, Demokrat hareketin ve Türk Siyasetinin "baba"sı, bugün bizlerin, büyük bir sorumluluk ve  şuurla taşıdığı ideal ve hizmetlerin murisi Sayın Süleyman Demirel'i kaybetmiş olmanın hüznünü yaşamaktayız.

Millete hizmeti Hakk'a hizmet olarak bilen ve bu bilinçle 91 yıllık ömründe üstlendiği misyonu ifa eden Merhum Cumhurbaşkanımızın, mübarek 3 aylarda Hakk'ın rahmetine kavuşması, emanetlerinin yanında bizleri teselli etmeye yardımcıdır.

“Demirel'in ölümü ile milletimiz yetim kalmıştır”

Ait olduğu geleneğin bir inanı olarak millete hizmet için birçok zaman canından vazgeçen, milletin hürriyeti için esareti seçen, taşlara kazınan hizmetlerin mimarlarından Sayın Demirel'in ölümü ile milletimiz yetim kalmıştır.

"Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Büyük Türkiye" idealinin sahibi kıymetli büyüğümüzün ölümü, muhakkak ki bu coğrafyada, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır.

“Cumhuriyet tarihinde kendilerini milat zannedenlere en büyük cevap merhum cumhurbaşkanımızın hizmetleridir”

Türk milleti onun liderliğinde, "kara öküzle, kara sabanla mücadelede galip gelmiş",  toprağın su ile buluşmasına öncülük eden Demirel'e "barajlar kralı" diyerek, "baba" diyerek verdiği mücadeleyi ve hizmet aşkını ikrar etmiştir.

Cumhuriyet tarihinde kendilerini milat zannedenlere en büyük cevap merhum cumhurbaşkanımızın hizmetleridir. Bu minvalde kendisinin de verilecek bir cevabı olmuş ve "aslana hüviyet sorulmaz! kimlik taşımam" diyerek, 2002'yi milat sayanlara, sahip olduğu esprili dille o günlerde cevap vermiştir.

“Merhum Cumhurbaşkanımızın idealleri için barındırdığı azim ve kararlılık, birçok insana, siyasiye örnek olmuştur”

Bu misyona bıraktığı en büyük emanetlerden biri olan adalet anlayışı ile "Fırat'ın kenarındaki kuzudan sorumlu" olduğunu ilan etmiş, ülkenin dört bir yanında ne yaşanırsa yaşansın "hükümet etmek" bilinci ile sorumluluğu üslenmiştir.

Yarım asırlık siyasi hayatında, demokrasi ve kalkınmanın yolunda birçok müdahale ve darbe ile karşılaşan Merhum Cumhurbaşkanımızın idealleri için barındırdığı azim ve kararlılık, birçok insana, siyasiye örnek olmuş ve olmaya devam edecektir.

“Milletimizin başı sağolsun, yattığı yer nur olsun”

91 yıllık yaşamı boyunca her konuşmasının sonunda Allah'a emanet ettiği milletimiz, kendisini ilelebet saygı ve sevgi ile yad edecektir.

Türk Demokrasisi'nin "hafıza"sı kıymetli Büyüğümüz, 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'e Allah'tan rahmet diliyor, açtığı bu doğru yolda yürümenin onur ve gururu ile bıraktığı demokrasi, kalkınma, adalet ve hizmet mücadelesine kararlılıkla devam edeceğimize, söz veriyoruz.

Milletimizin başı sağolsun, yattığı yer nur olsun...”

DP Basın Merkezi

Okunma Sayısı: 3258
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İsmail Avcı

    18.6.2015 09:40:25

    S. Demirel'e Cenâb-ı Allah'tan rahmet niyaz eder, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Evet, hatıralarının yayınlanması çok iyi olur. Onun ne kahraman bir demokrat ve milleti için ne fedâkâr bir mücahid olduğunu anlamayan ve bilmeyenler de öğrenmelidir, vesselâm.

  • Mustafa Işıldak

    17.6.2015 18:05:53

    Demirel'e Allah'tan rahmet diliyorum. Tez zamanda anılarının yayınlanmasını istiyoruz. Emanet sahibi bizi daha fazla bekletmesin inşaallah. Yeni Asya Neşriyat'a çok yakışır o kitapları yayınlamak.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı