"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet'e sahip çıkmak için eylem yaptılar

19 Ocak 2016, Salı 13:13
Memur-Sen ve Diyanet-Sen üyesi bir grup, Diyanet İşleri Başkanlığı’na destek için eylem düzenledi.

Gösteride, ‘İslam ümmetsiz, Türkiye Diyanetsiz olmaz’, ‘Diyanetime dokunma’, yazılı dövizler taşındı. Gruptakiler, ‘Başkan eğilme, Diyanet seninle’, ‘Ey millet Diyanete sahip çık’ sloganları attı.

Eminönü’deki Yeni Camii önünde Memur-Sen ve Diyanet-Sen üyesi bir grup, Diyanet İşleri Başkanlığı’na destek eylem düzenledi. Gösteride, ‘İslam ümmetsiz, Türkiye Diyanetsiz olmaz’, ‘Diyanetime dokunma’, ‘Diyanetine sahip çık’ yazılı dövizler taşıdı. Eyleme katılan grup, ‘Başkan eğilme, Diyanet seninle’, ‘Ey millet Diyanete sahip çık’ şeklinde slogan attı.

ELEŞTİRİLERE AÇIKLAMALI TEPKİ 

Sivil polislerin takip ettiği eylemde Diyanet'e yönelik eleştirilere tepki gösterilerek, halktan diyanete sahip çıkmaları istendi. Eylemde grup adına yapılan açıklamada, “Diyanete dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler, topluma Başkanlığın (DİB) görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca Başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilmez. Bugün Diyanet'e yapılan bu saldırılar bize doğru yolda olduğumuzu hedeften sapmadan İslam ve iman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır. Unutmayın siz doğru iseniz şer odakları her zaman saldıracaklardır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor, yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetime Dokunma, Diyanetine Sahip Çık’ diyoruz.” ifadesine yer verildi.

'TÜRKİYE İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR'

Eyleme katılan Memur-Sen İstanbul İş Başkanı Durali Baki, “Diyanet'e yönelik eleştirileri, Diyanet İşleri nezdinde Türkiye’yi itibarsızlaştırma ve dış ülkelere karşı zayıf düşürme, Diyanet üzerinden Türkiye’yi itibarsızlaştırma operasyonları olarak görüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışına yaptığı gezilerden sonra bu tür olayların cereyan etmesini de yadırgıyoruz. Sonuçta Diyanet İşleri Başkanlığı verilen bir görev yerine getirmiştir. Yapılan saldırıları kınıyoruz.” dedi. 

Diyanet-Sen üyesi Orhan Tekin ise “Günümüzde Diyanet'e haksızca yapılan saldırılar, bizleri üzmekte. Çünkü bu sadece belli bir coğrafyayı değil, dünya coğrafyasını İslam coğrafyasını ilgilendiren bir durumdur. Dolayısıyla buraya yapılan haksızlık bütün İslam coğrafyasına yapılmış demektir.” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Okunma Sayısı: 1661
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı