"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar yükselmesin diye ne yapıyorsunuz?

27 Ekim 2021, Çarşamba
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’a, “Döviz kurunun yükselişini engellemek için neler yapıyorsunuz? Merkez Bankasının tarafsızlığı niçin sağlanamamaktadır?” diye sordu.

Türkiye’nin son zamanlarda ekonomiye bağlı olarak birtakım sosyal ve siyasal süreçlerden geçtiğini söyleyen Karaduman, “Bu süreçler hepimizi zorlamakta ve kalıcı hasarlara neden olmaktadır. TL’nin döviz karşısında değer kaybedişi önlenememektedir. Başta enerji ve gıda da olmak üzere artan hayat pahalılığı vatandaşımızın alım gücünü düşürmektedir. Vatandaşlarımız en temel ihtiyaç ürünlerine gelen zamları takip etmekte dahi zorlanılmaktadır. Tarafsız olması gereken Merkez Bankası yöneticileri sürekli değişmekte ve siyasî talimatlarla yönetilmektedir” dedi.

Ankara – Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 2928
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    27.10.2021 08:44:07

    (2)... Çöküşten başka yol da görünmüyor. Asıl sorun ve en büyük musibet ise dine gelen musibet olsa gerekmiyor mu? Para bir şekilde döner dolaşır gelir. Rabbin ikramı ve imtihanıdır o. Ya inancımız? O da dönüp dolaşıp geri gelir mi? Gençliğimize, emaneti bırakacağımız gelecek insanımıza bir bakar mısınız? Yazık etmediniz mi? Yetmedi mi? Yetmedimi!

  • Toygar

    27.10.2021 08:43:54

    (1) Memleketteki sorun ekonominin bozulması sorunu değil. Ekonominin yönetilememesi, adaletsiz gelir dağılımı, hukuksuzluk ve hak yeme sorunudur. Zamları ilk defa şimdi görüyor ya da hukuksuzluklara yeni şahitlik ediyor değil bu millet. Ancak, yoksulluğu ortaya çıkaran benzer zihniyetin varlığı asıl sorunu teşkil ediyor, dün veya bugün. Meseleyi şahısların basiretsizliğinde çözmeye kalkışınca, "herkesin kapısında araba duruyor" deniliyor, haklı olarak. Buzdolabı meselesini ayrı tutalım :) Gelir eşitsizliği ve haksızlığına bakılmaksızın! Zihniyet köhneyince çare bulunmuyor...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı