"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Duâlar, birlik beraberlik için

08 Mart 2019, Cuma 18:33
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Regaib Kandili programında mü’minlerin kardeşliği pekiştirmek zorunda olduklarını vurgulayarak, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Regaib Kandili dolayısıyla Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, PKK’lı teröristlerin ateşe vererek tahrip ettiği, restore edilerek, 4 yıl aranın ardından ibadete açılan ata yadigârı Fatih Paşa Camii’nde (Kurşunlu Camii) kandil dolayısıyla program düzenlendi. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mü’minlik vasfını öne çıkararak, kardeşliği pekiştirmek zorunda olduklarını vurguladı. Fitnelere karşı uyanık olunması, birliğe, dirliğe, geleceğe kastedenlere karşı hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini aktaran Erbaş, “Müslüman demek, kardeşler topluluğu demektir. Allah’ın emirlerine teslimiyet gösteren insan demektir. Bütün Müslümanlar olarak aynı vasıflara sahip olmaya çalışalım” ifadelerini kullandı.

Regaip Gecesi ABD'de de büyük coşkuyla kutlandı

ABD’de başşehir Washington yakınlarındaki Amerika Diyanet Merkezi’nde (DCA) düzenlenen Regaip Kandili programına çok sayıda Müslüman katıldı. Programda, akşam namazının ardından Kur’ân-ı Kerîm, mevlid ve ilâhiler okundu, salâvatlar getirildi. Hatip Yasin Davud’un yaptığı sohbette, üç ayların fazilet ve bereketi ile ilgili hususlar aktarılırken, daha sonra yapılan duâya camideki bütün cemaat hep birlikte iştirak etti. Programın ardından cemaate yemek ikramı yapıldı.

Camiler dolup taştı

Regaip Kandili vesilesiyle Kuzey Makedonya’nın başşehri Üsküp ve Bosna Hersek’in başşehri Saraybosna’da program düzenlendi. Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla Üsküp’te yaşayan Müslümanlar tarafından camiler dolup taştı. Eski Üsküp Çarşısı’nda bulunan tarihî Murat Paşa Camii de yatsı namazı için camiye akın eden Müslümanlarla dolarken, namaz sonrası Kuzey Makedonya İslâm Birliği (Diyanet İşleri) Üsküp Müftülüğü tarafından Regaip Kandili programı icra edildi. Bosna Hersek’in başşehri Saraybosna’daki tarihî Ferhadiye Camii’nde düzenlenen kandil programına da çok sayıda Müslüman katıldı.

Üç aylar, Ramazan ve Kur’Ân mevsimidir

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Regaip Kandili dolayısıyla Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen programa katıldı. Yılmaz, “Üç ayların arefesindeyiz. İşte kirlenen gönüllerimizi, yolumuzu, çevremizi manevî ortamla arındırmanın en önemli vesilelerinden birisi hiç şüphesiz Cenab-ı Hakk’ın ihlâsı olan kandiller, üç aylar, Ramazan ve Kur’ân mevsimleridir’’ diye konuştu. 

 

 

AA

Okunma Sayısı: 2409
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı