"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyanın dört bir yanından hacı adayları Kâbe'ye akın ediyor

11 Ağustos 2018, Cumartesi 19:21
Hac ibadetlerini yerine getirmek için kutsal topraklara gelen yüz binlerce hacı adayı, günlerini ibadet ve dua ederek geçiriyor.

Mescid-i Haram'a gelen hacı adayları, ilk önce üzerilerindeki ihramla umre yapıyor. Umre sırasında hacı adayları, Kabe'yi tavaf edip Safa ve Merve tepeleri arasında umre sayi yapıyor.

Dünyanın çeşitli noktalarından gelen Müslümanlardan kimisi teşrik tekbiri ve salavat getirirken kimileri de kendi lisanlarıyla sesli dua ederek iki tepe arasında yürüyor. Yüz binlerce Müslüman, Makam-ı İbrahim'de dua edip Hicr-i İsmail'de namaz kılıyor.

Alandaki zemzem çeşmelerinden doya doya su içen Müslümanlar, sayini tamamladıktan sonra da Merve Tepesi'ndeki kayalık alana çıkıp dua ediyor.

Tavaf sırasında hacı adayları, Kabe duvarına dokunmak için birbirleriyle yarışıyor. Hacer-ül Esved'e dokunup öpmek için zaman zaman izdiham yaşanıyor.

Temizlik çalışmaları ilgiyle izleniyor

Hacı adaylarının daha steril ortamda ibadet edebilmeleri için Kabe'de vakit namazları öncesi onlarca görevli zemin temizliği yapıyor. Ekip çalışması olarak yapılan temizlik ilgiyle izleniyor.

Mescid-i Haram görevlileri, tavaf alanında iki şeridi aynı anda çekerek temizliğe başlıyor. Şeritlerden biri hacı adaylarının alana girmesini engellerken diğer şerit içinde temizlik personeli "çek-pas" ve temizlik araçlarıyla nizami şekilde zemini suyla yıkamaya başlıyor.

Kabe temizlik görevlilerinin hızlı ve heyecanlı çalışması dikkati çekiyor. Alanda bulunan bazı hacı adayları bu anları cep telefonlarıyla görüntülüyor.

Her gün beş kez tekrarlanan temizlikle hacı adayları, daha sağılıklı ortamda ibadetlerini yapıyor.

AA

Etiketler: Mekke, Kâbe, Hac, hacı, Müslüman
Okunma Sayısı: 1774
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı