"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyanın en güçlü pasaportu Japonya'nın; Türkiye 52. sırada

10 Ocak 2019, Perşembe 20:25
Dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında 190 ülkeyi vizesiz gezebilen Japonya pasaportu ilk sırada yer aldı. İkinci ve üçüncü sırada Singapur ile Güney Kore yer alırken Türkiye 52. sırada.

Her yıl pasaportların kaç ülkeye vizesiz gidebildiklerini ölçen Henley Passport Index 2019 raporuna göre Japonya pasaportu 2019'un en güçlü pasaportu seçildi. Japon pasaportuyla 190 ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor.

İkinci sırada yine Asya ülkelerinden Singapur ve Güney Kore yer alırken Avrupa ülkelerinden Almanya ve Fransa üçüncü sırayı paylaştı. Dünya genelinde 188 ülke Alman ve Fransız pasaportundan vize istemiyor. Söz konusu Avrupa ülkeleri geçen yıl ikinci sırada yer almıştı.

Türkiye bir basamak geriledi

Türk pasaportuna vize veren ülke sayısındaysa 2018'e oranla bir değişiklik yaşanmadı. Türk vatandaşları 111 ülkeye vize başvurusunda bulunmadan gitme hakkına sahip. Bununla birlikte Türkiye sıralamada pasaport sayısını 114 ülkeye yükselten Gürcistan'a geçilerek 52. sıraya geriledi.

Rapora göre ABD ve Birleşik Krallık pasaportları sıralamada düşmeye devam etti. Uluslararası Hava Ulaşımı Kurumu'nun (IATA) verileri ışığında yapılan sıralamada 2015 yılında ilk sırada yer alan ABD ve İngiliz pasaportu 3 yıl sonra 6. sıraya düştü. Her iki ülke pasaportuyla vizesiz gidilebilen ülke sayısı 185.

Sıralamada en hızlı çıkış yakalayan ülkeler 5 sıra birden yükselen Çin, Kolombiya, Tuvalı ve Birleşik Arap Emirlikleri oldu. Sıralamanın en altında ise sadece 30 ülkeye vizesiz kabul edilen Afgan pasaportu bulunuyor.

Listedeki ilk 5 ülke söyle sıralanıyor:

Japonya (190 ülkeye vizesiz giriş)

Singapur, Güney Kore (189)

Fransa, Almanya (188)

Danimarka, Finlandiye, İsveç İtalya (187)

Lüksemburg, İspanya (186)

Listedeki son 5 ülke:

Eritre (38)

Yemen (37)

Pakistan (33)

Somali, Suriye (32)

Afganistan, Irak (30)

Euronews Türkçe

Etiketler: pasaport, Türkiye, Japonya
Okunma Sayısı: 3137
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı