"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğitim-Bir-sen: Karma eğitim zorunluluğu kaldırılmalı

01 Aralık 2014, Pazartesi 15:02
Eğitim-Bir-Sen tarafından, yarın toplanacak 19. Milli Eğitim Şurası için hazırlanan raporda "Karma eğitim zorunluluğu kaldırılmalı" denildi.

Eğitim-Bir-Senin, 19. Milli Eğitim Şurası gündem maddelerinden "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri"ne ilişkin görüş ve önerilerin yer aldığı raporda, programlara uygun öğretim materyalleri geliştirilmesi, programlara uyumlu öğrenme için derslik sistemine geçilmesi gerektiği belirtilerek, şunlar ifade edildi:

*MEB ve TÜBİTAK tarafından yürütülen program geliştirme ve ders kitabı yazımı çalışmalarında paydaşların katılım ve katkısına imkan sağlanmalı.

*Ortaöğretim programları ve ders çizelgeleri yöneltmeyi sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmeli, ortaöğretim kurumlarında yatay ve dikey geçişlere imkan verilmeli, birleştirilmiş sınıflar öğretim programı geliştirilmeli.

*Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin de din eğitimi özgürlüğünden yararlanması sağlanmalı, özel imam hatip ortaokulu ve lisesi açılmasına ilişkin fiili engeller kaldırılmalı.

*Karma eğitim zorunluluğu kaldırılmalı.

*Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinin öğretim programları ve ders çizelgelerinden alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi çıkarılmalı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, raporun giriş bölümünde, öğrencilerin ve öğrenci velilerinin de katkı ve katılım sağladığını, akademisyenlerin, eğitim politikaları belirleyici ve uygulayıcılarının ağırlıkta olduğu mini bir eğitim şurası yaptıklarını, tekliflerin ve gerekçelerini ortak akla ve eğitim biliminin gereklerine dayalı olarak belirlediklerini  kaydetti. (AA)

Okunma Sayısı: 1321
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı