"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emin misiniz sayın Bakan?

16 Temmuz 2018, Pazartesi 19:47
ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL’ÜN YAPTIĞI ‘ADİL YARGILAMA’ AÇIKLAMALARI AKILLARA ONLARCA CEZAEVİ ÖLÜMÜNÜ VE YAŞANAN MAĞDURİYETLERİ GETİRDİ.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 15 Temmuz sonrası yargıda yaşananları değerlendirirken “Mahkemeler bir mahkumiyet otomatı gibi çalışmamakta, suçluyla suçsuzu ayırarak adil bir yargılama yapılmaktadır” dedi.  Devam eden ve biten davalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Gül şu açıklamalarda bulundu: “Doğrudan darbe teşebbüsüyle ilgili olan soruşturmalar bir dosya dışında tamamlanmış durumdadır. Mahkemeler önündeki 94 ayrı dosyada 2 bin 161 tutuklu sanığın yargılaması devam etmektedir. 195 dosyada ilk derece mahkemelerindeki yargılamalar tamamlanmış, bunlardan ikisi Yargıtay denetiminden de geçerek kesinleşmiştir. Bu dosyalarda 2 bin 382 sanığa ağırlaştırılmış müebbetten süreli hapis cezalarına kadar değişen tür ve ağırlıkta cezalar verilmiştir” dedi.

Peki ya ilk mahkemesine çıkamadan ölenler?

Gül’ün bu açıklamaları akıllara ceza evinde ilk mahkemesine dahi çıkamadan vefat edenleri, öldükten sonra göreve iade kararı verilenleri ve beraat edenleri getirdi. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen ‘hain’ ilan edilen ve TSK’dan ihracına karar verilen bazı kişilere  şehitlik unvanının hâlâ verilmediğini hatırlatan gazeteciler de Gül’ün ‘adil bir yargılama’ açıklamalarına tepki gösterdi. 

'OHAL bir kaç güne sona erecek'

Okunma Sayısı: 8425
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Erman

    16.7.2018 23:31:31

    Allah adili mutlaktır

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı