"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En yenilikçi 100 üniversite açıklandı: Türkiye’den hiçbir isim yer almıyor!

14 Haziran 2016, Salı 15:32
Avrupa’nın en yenilikçi 100 üniversitesi arasında Türkiye’den hiçbir isim yer almazken ilk sırada Belçika’daki Leuven Katolik Üniversitesi gösterildi.

Reuters’ın ilk kez hazırladığı Avrupa’nın en yenilikçi 100 üniversitesi listesi arasında teknik üniversiteler ilk sıralarda bulunuyor. 100 üniversitenin 24’ü Almanya’dan olurken, bölgesel bazda ise 60 üniversiteyle Batı Avrupa’nın listeye hakimiyeti göze çarpıyor.

Türkiye’den ise hiçbir isim Avrupa’nın en yenilikçi 100 üniversite arasına giremedi. Reuters’ın yayımladığı raporda “İlk 100’de Avrupa’nın en kalabalık iki ülkesi Rusya veya Türkiye’den hiçbir üniversitenin bulunmaması göze çarpıyor” dendi. Reuters üniversiteleri sıralarken en çok akademik yayın yapan eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve hükümetlerin fonladığı laboratuvarların da aralarında bulunduğu 600’ü aşkın küresel organizasyonu temel alan ve akademik makalelerle birlikte patent alımlarına odaklanan 10 farklı ölçüt kullandı. İlk sırada en geniş araştırma ve geliştirme kuruluşuna sahip Belçika’daki Leuven Katolik Üniversitesi yer alıyor. İkinci sırada Imperial College London, üçüncü sırada Cambridge Üniversitesi, dördüncü sırada Münih Teknik Üniversitesi bulunuyor. Öte yandan Avrupa’nın en müreffeh ülkeleri olarak gösterilen İsveç ve Finlandiya’dan da hiçbir üniversite listede yok.

Okunma Sayısı: 2609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı