"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan, 1 milyon Suriyelinin geri dönüşü için proje hazırlandığını açıkladı

03 Mayıs 2022, Salı 17:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşü için yeni bir proje hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda İdlib’de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesajla katılan Erdoğan Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarını başlattığı 2016 yılından bu yana oluşturduğu güvenli bölgelere yaklaşık 500 bin Suriyeli'nin geri dönüş yaptığını bildirdi.

Türkiye'nin daha önce dünyanın milli gelirine göre en çok yardım yapan ülkesiyken, şimdi artık tüm alanlarda dünyanın en çok yardım yapan ülkesi durumuna geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" diye konuştu.

Erdoğan, mart ayı ortasında yaptığı konuşmada ise "Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu peygamberi bir metot olarak çok iyi biliriz." demişti.

Euronews Türkçe

Etiketler: Erdoğan, proje, Suriyeli
Okunma Sayısı: 1446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • salih

    3.5.2022 18:02:13

    Hiç bir sözleri artık inandırıcı gelmiyor. Artık birşey yapmayın. Seçimle birlikte düşün yakamızdan.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı