"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Daha çok yanacaksınız

03 Mayıs 2019, Cuma 18:48
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası programında yaptığı konuşmasında, Avrupa Birliği’ni (AB) ve Batı ülkelerini sert eleştirdi.

Türkiye’nin AB üyeliği sürecine ve sığınmacılara da değinen Erdoğan, "Hala kafalarında bir Türk baharı özlemi var, halbuki onların baharlarının girdiği her yer kara kışa dönmüştür." dedi. Erdoğan ayrıca "Türkiye'deki sosyal fay hatlarını kaşımak isteyenler önce kendi oturdukları zeminin çürüklüğüne bir baksınlar. Daha çok yanacaksınız." diye konuştu.

İstanbul Kongre Merkezinde Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen organizasyonda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli sığınmacılara da değindi. Erdoğan, "Bugün Avrupa ülkeleri hala huzur içinde yaşıyor olmalarını, Türkiye'nin 4 milyon sığınmacıyı kendi topraklarında misafir etmesine borçludur" ifadelerine yer verdi.

Fransa’daki Sarı Yelekliler eylemlerine üstü kapalı gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti, "Avrupa şehirleri cayır cayır yanmaya başladı. Buna rağmen hala Türkiye'deki sosyal fay hatlarını kaşımak isteyenler önce kendi oturdukları zeminin çürüklüğüne bir baksınlar. Daha çok yanacaksınız."

Türkiye’nin AB üyeliği hakkında da açıklama yapan Erdoğan ayrıca, "Neymiş? Avrupa Birliği'ne tam üye olmak için çok fazla büyükmüşüz. Yani şimdi bunlar böyle istiyor diye, bunların paşa keyfi öyle istiyor diye biz küçülelim mi? Herhalde ben boşuna en az 3 çocuk demiyorum. Daha büyüyeceğiz. Ne kadar büyürsek bilesiniz ki o kadar güçlü olacağız." diyerek Avrupa’ya tepki gösterdi.

Türkiye’nin değiştiğini belirten Erdoğan Batı ülkelerine seslenerek, "Türkiye, artık her üflendiğinde her çelme takıldığında yere kapaklanan o eski Türkiye değildir." diye konuştu.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 3716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı