"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Evlerine dönen vatandaşlar şoke oldu

21 Mart 2016, Pazartesi 13:45
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle teröristlerin evlerde oluşturduğu tahribat ortaya çıktı.

Merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan, bir polisin şehit edildiği, 10 polisin  yaralandığı, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmanın ardından Kaynartepe Mahallesinin tamamında Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden Bağlar dörtyola kadar olan kısmı ile Nükhet Coşkun Caddesinin tamamında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının saat 06.00 itibarıyla sona ermesiyle bazı vatandaşlar evlerine dönmeye başladı.

Teröristlerin kapılarını kırarak evlere girdiği, ev ve eşyalara büyük zarar verdiği, duvarlarını kırdığı bazı evler arasında geçiş yaptığı belirlendi.

Evlerdeki tahribat terörist saldırıların şiddetini gözler önüne sererken terör saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar teröristlere tepki gösterdi.

"Bize de hendek kazdırmaya çalıştılar"

Kaynartepe Mahallesinde yaşayan S.Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın sona erdiğini öğrenir öğrenmez evine geldiğini söyledi.

Teröristlerin evine büyük zarar verdiğini ifade eden S.Ö, "Evimizin önüne saat 22.00'de gelerek hendek kazmaya başladılar. Çocukları evden çıkarmaya çalıştık ama önce bırakmadılar. Bize de hendek kazdırmaya çalıştılar, can havliyle evimizi bırakıp zorla kaçtık. Evimize roketatar mermisi isabet etmiş. Eğer evde olsaydık, belki de şu an yaşamıyorduk. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

İş yerinin de saldırılarda zarar gördüğünü anlatan S.Ö, "Dükkanımızı da yakıp yıkmış, yağmalamışlar. Hepimiz perişan durumdayız. Allah'tan bulsunlar. Biz savaş istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

S.Ö, terör saldırıları nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek, destek beklediklerini aktardı.

"Hendeklerden dolayı perişan olduk"

Vatandaşlardan Y.G ise tek istediklerinin huzur olduğunu vurguladı.

"Hiç kimsenin bu gariban millete bunları yaşatmaya hakkı yoktur. Allah yar ve yardımcımız olsun. Kim buna sebep oluyorsa Allah'tan bulsun. Gitsinler bu kirli siyasetlerini şimdiye kadar nerede yapıyorlarsa yine orada yapsınlar. Ne istiyorlar bu insanlardan? Rahat bir şekilde yaşamak istiyoruz. Evimizi talan ettiler" diyen Y.G, bu mağduriyeti hak etmediklerini kaydetti.

Sur ilçesindeki terör saldırılarından kaçarak Bağlar ilçesinde 4 aile olarak kiraladıkları bir dükkana eşyalarını yerleştirdiklerini anlatan E.T, 4 evin eşyasının terör saldırısında büyük zarar gördüğünü belirtti.

E.T, "Bu şekilde mi olması lazım, bizi perişan ettiler. Son bir haftadır kapımızın önüne hendek kazıldı. Hendeklerden dolayı da perişan olduk" diye konuştu.

"Mutlaka bu halka hesap verecekler"

A.C, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Evlerinin kapısının kırıldığını anlatan A.C, duvarlarda da kurşun izleri bulunduğunu ifade etti.

Komşularının evinin de büyük oranda zarar gördüğünü belirten A.C, "Kentimize bu acıları yaşatanlar mutlaka bu halka hesap vereceklerdir. Bu yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Eşyalarımız yağmalanmış, evimiz kullanılamaz hale gelmiş"

Evinin duvarı teröristlerce kırılan A.S, teröristlerin Kaynartepe Mahallesinde saldırılarda bulunduğu ilk gece araçların yakıldığını, polislere ateş açıldığını ve çatışmaların sabaha kadar sürdüğünü anlattı.

Gece boyunca teröristlerin balyozlarla evlerin duvarlarını kırdığını belirten A.S, sabahın ilk ışıklarıyla evden ayrılmak zorunda kaldıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Örgüt mensupları bize, 'ya gidin ya da bizimle beraber çatışın' dedi. Bazıları da 'gitmek size yakışıyor mu?' dedi. Çocuklarımızı alarak evleri terk ettik. Bugünde evimize geldik. Bütün eşyalarımız PKK'lılar tarafından yağmalanmış ve evimiz kullanılamaz hale gelmiş. Bunların yaptığı insanlığa sığmaz. Bunların yaptığı Kürtler için, özgürlük için değil. İnsanlara zarar vererek, evini yağmalayarak özgürlük olmaz."

AA

Okunma Sayısı: 2649
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı