"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eyüp Platformu: Mescid-i Aksa'ya hizmet etmeyen siyasal açılımlara karşıyız

20 Ocak 2016, Çarşamba 13:37
Eyüp Buluşmaları Platformu, Mescid-i Aksaya sahip çıkılması için bir basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuş yazar Abdullah Yıldız, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına hizmet etmeyen her türlü siyasal açılımlara karşı çıkacaklarını söyledi. Yıldız, “Bizim kırmızı çizgimiz Mescid-i Aksa'dır. Gazze'ye yapılan ambargonun kaldırılmasıdır.” dedi.

Fatih Reşadiye otelde; Hayrettin Karaman, Abdullah Yıldız, Nurettin Yıldız, Mehmed Paksu, Ömer Döngeloğlu, Ali Rıza Demircan, Bülent Yıldırım, Ahmet Bulut, Faruk Beşer, Muhammed Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu Eyüp Buluşmaları Platformu, Mescid-i Aksaya sahip çıkılması için ortak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Mescid-i Aksa'nın bir Yahudi tapınağına dönüştürmeye çalışıldığına dikkat çekildi. Son aylarda birçok Filistinlinin öldürüldüğünün belirtildiği açıklamada, ''Kudüs kaygılarımız artıyor. Gün yok ki Mescid-i Aksa'ya yönelik yeni bir saldırı ile sarsılmayalım. Son aylarda yüzlerce Filistinli kardeşimiz siyonist kuruluşlarla can verdi, binlerce yaralı ve bir o kadar da tutuklu var. 40 yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişi engelleniyor. 1994 yılında El-Halil'de İbrahim el Halil Camiinde sergilenen oyun şimdi Mescid-i Aksa'da sergilenmek isteniyor. Mescid-i Aksa'yı bir Yahudi tapınağına dönüştürme amacı sistematik olarak sahneleniyor. Yıllardır yaptıkları arkeolojik kazılardan sonra şimdi de aleni saldırganlık yolunu seçtiler. Kudüs'ün demografik yapısını sürekli Yahudiler lehine değiştiriyorlar. Siyonistlerin aşamalı 'Yahudileştirme' politikaları batı desteğiyle devam ediyor. Siyonist rejim emrivakilerle fiili durum oluşturarak dünyayı bu yeni duruma alıştırmak istiyor.'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler dile getirildi: ''Kudüs bir Filistin sorunu değil, Arap sorunu değil, insanlık sorunudur. Kuru bir toprak havası değil, insanlığın kurtuluşunun kapısıdır Kudüs. Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Öyleyse gün, Kudüs için bir şeyler yapma, Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmama günüdür. Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte harekete geçmeye konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya Kudüs'ün yeniden İslami kimliğini kavuşturulmasını sağlamaya ve siyonist rejimin Mescid-i Aksa'yı yıkma planlarını engellemek amacıyla sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz.''

Son dönemde Türkiye'nin İsrail ile yakınlaşmasıyla ilgili soru üzerine platform adına konuşan Abdullah Yıldız, şunları söyledi: ''Bizim kırmızı çizgimiz Mescid-i Aksa'dır. Gazze'ye yapılan ambargonun kaldırılmasıdır. Filistin'deki katliamların durdurulması ve Filistin'in özgürlüğüdür. Buna hizmet edecek her türlü siyasal açılımları elbette anlayışla karşılarız. Ve buna eğer hizmet etmiyorsa da buna rezerv koyarız ve karşı çıkarız.''

Bu anlaşma kabul edilemez

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Mavi Marmara konusunda Türkiye ile İsrail ile mutabakata varmasına tepki göstererek, bunun kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

İHH’nın ardından Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği’nden de bir açıklama geldi. Derneğin yaptığı açıklamada, “Biz Mavi Marmara gemisinde bulunan yaralılar, gaziler, şehit aileleri ve tüm özgürlük filosu katılımcıları  olarak, gündemde olan Türkiye ve Siyonist İsrail anlaşması iddiaları hakkında düşüncelerimizi siz kamuoyuyla paylaşmayı zarurî görmekteyiz” denildi.

'Bu anlaşma kabul edilemez' başlıklı haberin devamını okumak için tıklayınız;

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bu-anlasma-kabul-edilemez_375089

 

Okunma Sayısı: 4194
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı