"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gambiyalı Bakan ve Nabi Avcı arasında 'Türk okulu' diyaloğu

25 Mart 2016, Cuma 13:52
Bakan Avcı ile görüşen Gambiyalı Bakan Senghore, ülkelerinde kapatılan cemaat okullarının yerine bir okul istediklerini belirterek "Türk Kültür Merkezi açılsın, çocuklarımız Türkçe öğrensin." dedi.

Gambiya Yükseköğretim Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Aboubacar Senghore, beraberindeki heyetle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı makamında ziyaret etti.

Avcı, ziyarette yaptığı konuşmada, Gambiya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için yaptığı katkılar dolayısıyla Senghore'ye teşekkür etti.

Kısa süre önce Gambiya'da Türkiye Büyükelçiliği açıldığını aktaran Avcı, "İlişkilerimizin odak noktasını eğitim teşkil ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde özellikle yükseköğretim alanındaki talepleriniz doğrultusunda, güzel çalışmalar yapacağımızı umut ediyorum." dedi.

"YÖK Başkanı ile görüşeceğim"

Gambiya'da açılması planlanan okulun yükseköğretim kurumu olması yönündeki taleplerin kendisine ulaştığını belirten Avcı, konuyu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüşeceğini ifade etti.

"Çocuklarımız Türkçe öğrensin"

Senghore, ülkelerinde kapatılan cemaat okullarının yerine bir okul istediklerini belirterek "Türk Kültür Merkezi açılsın, çocuklarımız Türkçe öğrensin." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 3135
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı