"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazete okuyan çeyrek altın kazanıyor

04 Ocak 2015, Pazar 16:08
Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünün "Gazete Oku-Çeyrek Altın Kazan" projesi çerçevesinde mahalli gazetelerin okunurluğunu teşvik etmek amacıyla en çok gazete okutan ve okuyana çeyrek altın verilecek.

Basın İlan Kurumu (BİK) Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünün "Gazete Oku-Çeyrek Altın Kazan" proje ile mahalli gazetelerin okunurluğunun artırılması ve kahvehanelerin esas kuruluş gayesine kavuşturulması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde oluşturulacak ekip, her ay kahvehaneleri gezecek ve buradaki mahalli gazete sayısına bakacak. En çok mahalli gazete satın alan kahvehaneci, çeyrek altın ile ödüllendirilecek.

En çok gazete okuyan kişinin belirlenmesi için ise o gün okuduğu gazetenin manşeti, bir köşe yazarı ve dikkatini çeken bir haber sorulacak. Sorulara doğru cevap veren kişi, çeyrek altının sahibi olacak.

Proje, kentte mevcut bulunan 10  mahalli gazete sahibi tarafından da  takviye gördü.

Kocatepe Gazetesi'nin sahibi Sezer Küçükkurt,  yapmış olduğu açıklamada, uygulamanın son derece yararlı olacağını belirtti . Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan'ın kentteki mahalli  gazetelerin okunurluğunu ve tirajını artırmaya yönelik projesini desteklediklerini belirtti .

Projenin diğer illere örnek olmasını dileyen Küçükkurt, şunları açıkladı :

"Türkiye genelinde hem mahalli hem de yaygın basında tirajlar gidip azalıyor. İnternet, televizyon ve diğer iletişim araçları, haberciliğe değil fakat basılı medyaya zarar veriyor. Biz de bu zararı en aza indirmenin çabası içindeyiz. BİK'in çalışmasının amacına ulaşacağına inanıyoruz. İlerleyen zamanda , diğer illerdeki meslektaşlarımıza da örnek olacağını düşünüyoruz." (AA)

Okunma Sayısı: 1378
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı