"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

GAZETECİ-YAZAR HÜDA KAYA: 28 Şubat’ın hedefi kadınlardı

03 Mart 2012, Cumartesi
28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağını protesto ettikleri için kızları ile birlikte haklarında idam cezası istenen Hüda Kaya, Başakşehir’de gerçekleştirilen “Başörtüsü Özgürlük Yolunda Görülmüştür” adlı söyleşide “28 Şubat’ın diğer darbelerden bir farkı var. 28 Şubat; kadınları hedef alan bir darbedir. Bu dünyada bir ilktir” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE’DE 28 ŞUBAT BİTMEDİ, SADECE BOYUT DEĞİŞTİRDİ!
TÜRKİYE'DEKİ kadınların büyük sorunlarla sınanarak bugünlere geldiklerini ifade eden Kaya, Türkiye’de başörtüsü sorununun hâlâ devam ettiğini şu sözlerle aktardı: “Adalet sadece bize değil herkese lazım. Bizim gibi inanmayanlar, bizim gibi yaşamayanlar, bizim dilimizi de konuşmayanların da adalete kavuşması için mücadele etmeliyiz. Ne zaman ki bunlar da adalet ve özgürlüğe kavuşurlarsa 28 Şubatlar bitmiş olur. 28 Şubat ne bize uygunlansın, ne de başkasına. Başörtüsü hâlen bazı okullarda ve kamusal alanda yasak. 28 Şubat bitmedi, sadece boyut değiştirdi.”
 
“BAŞÖRTÜSÜ MÜCADELESİ SADECE ÜNİVERSİTELER İÇİN DEĞİL!”
“GÜNÜMÜZDE hâlâ başını açmak istemeyen kadınlarımız kızlarımız var” diyen Kaya, başörtüsü özgürlüğü sadece üniversiteler için de, hayatın her alanında olması gerektiğini vurguladı. Kaya, “Hâlâ mağduriyetleri devam etmekte. Bir de şu var; Bizim başörtüsü mücadelemiz tabi ki sadece üniversiteler için değildir. Başörtüsünün hürriyete kavuşması demek; başörtülü kadınlarımızın, kızlarımızın hayatımızın her alanında eğitim almada ve vermede, hizmet almada ve vermede, a’dan z’ye hiçbir şekilde ötekileştirilmeden en doğal bir şekilde yaşam hakkına, özgürlüğüne sahip bir şekilde yaşayabilmesidir. Ve hiçbir şekilde yaş ve statü farkı gözetilmeksizin her alanda bir başörtülü var diyebildiğimiz zaman özgürlüğe kavuşuldu diyebiliriz” dedi.
 
28 Şubat, kadınları hedef alan bir darbe

28 ŞUBAT süreci ve başörtüsü özgürlük mücadelesinin yakın şahitlerinden, gazeteci-yazar ve aktivist, Hüda Kaya, “28 Şubat’ın diğer darbelerden bir farkı var. 28 Şubat; kadınları hedef alan bir darbedir. Bu dünyada bir ilktir” dedi.
28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağını protesto ettikleri için kızları ile birlikte haklarında idam cezası istenen “Başörtüsüne Özgürlük Yolunda - Görülmüştür” adlı kitabın yazarı Hüda Kaya, Başakşehir Söyleşileri’nde “Başörtüsü Özgürlük Yolunda Görülmüştür” konulu konuşma yaptı.  28 Şubat sürecinde yaşadıkları sıkıntıları, hâlen devam eden başörtüsü sorunları hakkında bilgi veren Kaya, 28 Şubat’ın etkilerinden biri olarakbaşörtüsü teriminin değiştirildiğine, bunun da türban kavramı altında yapıldığına vurgu yaptı.
“28 Şubatın Allah’tan bizlere rahmet tokadı” olduğunu söyleyen Kaya, şunları kaydetti: “İslâmî camia o kadar içine kapanık, o kadar kendinden başkasını görmeyen dünyanın bile farkında olmayan toplumlar idik ki bu yasaklarla beraber kızlarımız kapıları zorlamaya başladı. Ardından sınırları zorlamaya başladılar. Uzak doğusundan Avrupa’nın en ücra köşesine kadar, on binlerce kızımız başörtüsü hicreti yaptılar. Eğitimlerini, haklarını, kendilerini yetiştirmelerini başka ülkelerde aradılar. Ve ciddî anlamda Türkiye dışında bir başörtüsü diasporası oluşturdular. Şer gibi gözüken bu olayda da bir hayır var. Kızlarımız eğitimlerini yurt dışına sürdürdüklerinden, kendilerini yetiştirerek toplumumuza olumlu yönde etkisi olacaktır. 28 Şubat’ın diğer darbelerden bir farkı var. 28 Şubat; kadınları hedef alan bir darbedir. Bu dünyada bir ilktir.”

M. Fatih URAS / İSTANBUL
Haber Kaynağı: Sentezhaber
Okunma Sayısı: 2234
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı