"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazetecilere baskı ve sindirme devam ediyor

12 Kasım 2021, Cuma
Çağdaş Gazeteciler Derneği Ekim ayı Medya izleme raporuna göre, Ekim ay 30 gazeteci 20 dâvâ kapsamında hâkim karşısına çıktı.

Dâvâların büyük çoğunluğu ileri bir tarihi ertelendi, bir gazeteci 11 ay 20 gün hapse mahkûm edildi. Türkiye’de düşünce, ifade ve basın hürriyeti mücadelesi kapsamında gazetecilere yönelik sansür, tehdit-şiddet, gözaltı-yargılama, özlük haklarında yaşanan kayıplar ile haberlerde yapılan manipülasyonları kayıt altına aldığı raporun 42.si yayınlandı. Raporda “Ekim ayında da gazetecilere yönelik baskı ve sindirme uygulamaları devam etti. Son aylarda haberlere erişim yasaklarında artış gözlemlendi. Başta mahkemeler olmak üzere yetkili kurumlar basın özgürlüğünü hiçe sayarak kararlar almaktan çekinmedi. Tespitlerimiz kapsamında, 37 yayın organında yayınlanan 19 haber konusuna erişim engeli konuldu” denildi.

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 1196
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı