"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gaziantep’te kahreden gece

22 Ağustos 2016, Pazartesi
Gaziantep’te önceki gece bir düğüne düzenlenen bombalı terör saldırısında 51 kişi öldü, 17’si ağır 61 kişi yaralandı. Saldırının IŞİD tarafından yapıldığı tahmin ediliyor.

Gaziantep’te önceki gece meydana gelen terör saldırısında çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 51 kişi vefat etti. Saldırı Şahinbey İlçesi, Beybahçe Mahallesi’nde düzenlendi. BBC Türkçe’ye konuşan Beybahçe mahallesi muhtarı Nimetulllah Sezgin; mahallede Siirtlilerin, Vanlıların, Urfalıların ve Gazianteplilerin bir arada yaşadığını, düğün sahiplerinin de Siirtli mahalle sakinleri olduğunu söyledi. Gece Diyarbakır’dan Gaziantep’e gelen HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da, vefat edenlerinin çoğunun 12-14 yaş arasında çocuk ve gençler olduğunu söyledi. Toğrul, saldırganın da çocuk yaşta olduğunun iddia edildiğini, ama bunu teyit edemediklerini belirtti. 

Düğünümüzü kana buladılar

Sürekli ağlayan ve bayılan Besna Akdoğan, yakınlarına sarılıp, “Düğünümüzü kana çevirdiler” diyerek acısını dile getirdi. Hafif yaralanarak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan gelin Besna Akdoğan, daha sonra taburcu edildi. Gelin Akdoğan, kardeşlerince Akdere Mahallesi’ndeki evine getirildi. Akdoğan’ın eve getirilişi sırasında yakınları ve komşuları kendisine destek olmaya çalıştı. 

İsimler tesbit edilemiyor

Olay yerine giden Osman Akdoğan adlı Siirtli görgü şahidi, ölen ve yaralananların çoğunun akrabası ve tanıdıkları olduğunu anlattı. Akdoğan, “50 civarında ölü var, bazı cenazeler tesbit edilemiyor. Hangi hastanede olduğu bilinmeyen yaklaşık 15 kayıp var. Havayi fişeklerin patlatıldığı sırada bir genç kalabalığın içine girerek kendini patlatmış. Sokağın her yerinde parçalanmış cesetler vardı, duvarlarda bile insan parçaları vardı. Evlerin duvarları delik deşikti. İnsanlar şok halindeydi, kimse ne yapacağını bilmiyordu. Hemen yaralıları ve cesetleri toplayıp hastanelere götürmeye başladık” dedi.

Gelin, çocuklara Kur’ân öğretiyordu

Gelinin komşusu Hatun Kuşçu ise, “Ne yapacağımı bilmeden oradan uzaklaştık. Gece ağabeyimde kaldım, ama hiç uyuyamadım, şimdi de evimin bu haliyle karşılaştım. Keşke evim yerle bir olsaydı da komşularıma bir şey olmasaydı. Gelin Besna çok iyi bir kızdı, burada bizim çocuklara gönüllü olarak Kur’ân-ı Kerîm öğretiyordu. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok üzgünüm” dedi. 

Okunma Sayısı: 3401
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı