"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Gelin Gönüller Yapalım! Bu Ramazan ve Her Zaman"

02 Haziran 2016, Perşembe 17:52
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ramazan coşkusunun asla bir eğlence, şatafat ve gösteriye dönüşmemesi gerektiğini belirtti, "Ramazan'ın bir ruhu vardır. Ramazan'ın ruhunu incitmemeliyiz" dedi.

Mehmet Görmez, bu yılın Ramazan ayının temasını "Gelin Gönüller Yapalım! Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak açıkladı. Diyanet Vakfı binasında gerçekleştirilen toplantı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıda konuşan Görmez, "Biz Ramazan'ı kendi dünyamızda bir şatafata, bir eğlenceye dönüştürmeyelim. Ramazan'ın bir ruhu vardır. Ramazan'ın ruhunu incitmemeliyiz. Ramazan'ı bir eğlence sektörüne dönüştürerek onun ruhunu incitmemeliyiz. Biz Ramazan'ı değiştirmeye kalkıştığımız zaman Ramazan'ın bize getirdiği barışı, kardeşliği elimizle itmiş oluruz. Biz Ramazan'ı değil, Ramazan bizi değiştirsin" dedi.

Bu yıl tüm müslümanlara "Gelin Gönüller Yapalım" diyerek seslenen Görmez, ''Gelin gönüller yaparak oruçlarımıza güç katalım. Gelin, gönüller yıkarak oruçlarımızı bozmayalım. Gelin, Ramazan'ın bizi değiştirecek ruhuna ruhlarımızı teslim edelim. Gelin, bu orucu yakmayalım. Hep birlikte birbirimize sevinç, güzellik taşıyalım" diye konuştu.

"ÜLKEMİZE SIĞINAN MUHACİRLERE SAHİP ÇIKALIM"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuşmasına şöyle devam etti: "Millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor süreçte gönüller arasındaki köprüler çok büyük önem arz ediyor. Hep birlikte gönüller yapmalıyız. Gönüller yapmak derken bazı ana başlıklar ifade ederek sözlerimi bitirmek istiyorum. Ülkemize sığınan 3 milyon kardeşimiz var. Hasleten bizim gönüllerimize, kalplerimize sığınan kardeşlerimizin gönüllerini yapmalıyız. Bu bizim hem islami hem insani görevimiz. O kalplerin yeniden inşa edilmeye ihtiyacı var. Ülkemize sığınan muhacirlere sahip çıkalım. Yetimler var. Gelin minik yüreklere sahip çıkalım. Son savaşlarda bu coğrafyada 150 milyon yetimden söz ediliyor. Bu yüreklerin sarılmaya ihtiyacı var. Bu kalplerin sığınmaya ihtiyacı var. Her şeyden önce Rabbimize kul olmaktan sonra en önemli vazifemiz anne babamızın gönlünü yapmaktır. Bütün yaşlıların o koca gönüllerini yapmalıyız. Nice engelli kardeşimiz var. Onlara yardım etmek için önce kendi gönlümüzdeki engelleri kaldırmalıyız. Gönül yapmak bir evin önüne paket bırakmak değildir. Hep birlikte kırık kalpleri saralım ve gönüller yapalım, gönül kazanalım. Gönül kırarak Ramazanımızı heba etmeyelim, oruçlarımızı bozmayalım. Gönül yaparak oruçlarımızı arttıralım. Kabe İbrahim'in İsmail ile inşa ettiğidir. Oysa gönül Rabbimizindir. Rabbimizindir arşıdır. Gelin bu Ramazan ayında gönüller yapalım."

"İYİLİK ELÇİLERİ RAMAZAN'DA GÖNÜL SOFRALARI KURACAK"

Birkaç yıldır yurt içi ve yurt dışında iyilik hareketlerini yaygınlaştıran ve bu sene de dünyanın 500 noktasında gönül sofraları kuracak olan İyilik Elçileri'ne teşekkür eden Görmez, tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını tebrik etti. Görmez, "Diyanet Vakfı'mız son yıllarda iyilik vakfına dönüştü. Bu iyilikleri sadece ülkemizle sınırlı tutmayıp başka yerlerde bize ihtiyacı olanlara da taşımaya devam ediyorlar. Kurban Bayramı esnasında milletimizin verdiği vekaletler ile dünyanın her tarafına dağılıyorlar. Bu Ramazan 88 ülkede ve 500 yerde gönül sofralarında iftarlarda onlarla beraber olacaklar. Milletimizin yardımını götürecekler, onların selamını getirecekler. Yurt içinde de Diyanet Vakfı'mızın bütün şubelerinin marifetiyle yaraları sarmaya devam edeceğiz. Ramazan ayı inşallah yer yüzündeki bütün kötülükleri götüren bir ay olur. Kırgınlıklarımızdan kurtularak Bayram'a ulaşmayı Allah nasip etsin" diye konuştu.

 

Okunma Sayısı: 2961
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı