"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genelkurmay Başkanı Akar'dan ''ikinci kalkışma'' açıklaması

01 Ekim 2016, Cumartesi 19:33
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ikinci kalkışma iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM'nin açılış resepsiyonunda, 'ikinci kalkışma' iddialarıyla ilgili "Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ciddiye alıyoruz. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok" dedi.

"BÖYLE BİR POTANSİYEL YOK"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'İkinci kalkışma' ihtimaline yönelik sorulan bir soruyu yanıtlayan Orgeneral Akar, "Bu tür duyumlar bitmez. Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ciddiye alıyoruz. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok" dedi. 'Kürt aşiretler' iddiasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Akar, "Bölge halkı ile ilişkilerimiz iyi. Bizim sıkıntımız Kürt vatandaşlarla değil, teröristlerle" ifadelerini kullandı.

"YAZ KIŞ, DAĞ KIRSAL FARK ETMEZ"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürütülen terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili soru üzerine Orgeneral Akar, "Yaz kış, dağ kırsal fark etmez. Bizim için değişin bir şey yok. Silahlı kuvvetlerimiz çalışıyor" dedi

"RAKKA OPERASYONU, PYD/YPG İLE OLMAYACAK"

Rakka operasyonuyla ilgili bir soru hakkında ise Genelkurmay Başkanı Akar, "Rakka operasyonu, PYD/YPG ile olmayacak. PYD/YPG, PKK orijinli örgütlerdir. Onlarla iş birliği yapılırsa biz olmayacağız" ifadelerini kullandı.

''Tokmağı kafasına geçiririz''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ikinci kalkışma iddiaları hakkında ''15 Temmuz üzerinden sörf yapmak isteyenler olabilir. Kim bu konuda kafasından bir şey geçiriyorsa tokmağı kafasına geçiririz.'' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, ikinci bir kalkışma iddiasına yönelik bir istihbaratın kendilerine gelip gelmediğine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: 

“Elbetteki 15 Temmuz toplumumuzda bir etki meydana getirdi. Bunun üzerinden sörf yapmak isteyenler olacaktır, ama Türkiye'de bizim görevimiz demokrasi ile milli iradeyi egemen kılmaktır. Kim bu konuda kafasından bir şey geçiriyorsa, Anadolu'nun güzel bir deyimi var; tokmağı kafasına indiririz. Hiç kimsenin bir endişesi olmasın. Biz tedbirlerimizi almakla mükellefiz. Tedbirlerimizi alırız. Bizim görevimiz odur. Milletimizin güvenliğini sağlamak. TBMM'nin aldığı kararları bize vermiş olduğu yetkiyi kullanmaktan da hiçbir zaman çekinmeyiz. Milli iradenin kararı. Bu konuda biz milli iradeyi namusumuz biliriz. Namus bildiğimiz içinde buna uzanan ele gereğini yerine getirmekten de çekinmeyiz. Bunu ezberden söylüyor değilim. 15 Temmuz'da milletimiz söylediklerimizi icra etti. Güvenlik birimlerimiz bu konularda hem terör hem huzur hem demokrasinin güvenliği çerçevesinde buna kendini hazır hissetmektedir. Hiçbir endişe yok. Birtakım değerlendirmeler olacak, birtakım manipülasyonlar olacaktır. Milletin de devletin de yolu bellidir" dedi.

 

AA

Okunma Sayısı: 4733
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    2.10.2016 07:46:56

    Sn.HULUSİ AKAR ı ivedilikle İSTİFA ya davet ediyorum.O makamı haketmiyor ve layık değilsiniz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı