"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genelkurmay: Bitlis’te bidonlarda bir ton patlayıcı imha edildi

01 Kasım 2015, Pazar 13:23
Genelkurmay Başkanlığı, Bitlis merkezde 100’er kilogramlık bidonlar halinde bir ton el yapımı patlayıcının imha edildiğini bildirdi.

Ayrıca, Şırnak Uludere’de yapılan operasyonda, bir adet akü, 50 kilo amonyum nitrat, 300 m kablo, dört adet pil, bir adet balta ve bir adet şemsiye ele geçirildi. 

TSK’nın internet sitesinde 31 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen önemli yurt içi olaylarla ilgili duyuru yapıldı. Buna göre, Şırnak’ta teröristlere yönelik hava harekatı yapıldı. Hakkâri’de devam eden operasyonda yapılan hava harekatında ise bölücü terör örgütüne ait barınak ve silah mevzileri hedeflendi. 

Bitlis merkez'de 3 adet (birisi 10 adet 100’er kilogramlık bidonlar halinde bir ton patlayıcı) el yapımı patlayıcı yapılan yol kontrol faaliyeti esnasında bulunarak imha edildi.

Şanlıurfa Suruç’ta, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2 terörist yakalanarak gözaltına alındı. 

Mardin Kızıltepe’de yapılan aramada, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 şarjörü ve 200 adet fişeği bulundu. 

Diyarbakır Hani’de, icra edilen operasyonda yaklaşık 180 bin kök hint keneviri, 3 bin 600 kilo kubar esrara karşılık gelen 12 dönüm Hint keneviri tarlası ile, 544 kg kubar esrar, 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

Tunceli merkezde icra edilen operasyonda, 1 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi. Bölücü terör örgütüne ‘yardım ve yataklık yapmak’ suçundan 3 işbirlikçi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 150 adet AK-47 fişeği, 1 adet Yaesu el telsizi, 1 adet el dürbünü ele geçirildi.

Okunma Sayısı: 1342
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı