"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genelkurmay'dan operasyonlar hakkında açıklama

26 Nisan 2016, Salı 12:38
Genelkurmay Başkanlığı terörle mücadele kapsamında dünkü (25 Nisan) operasyonlar hakkında bilgilendirme yaptı.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 295 oldu. Ayrıca 15 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 653.

Şırnak'da devam eden operasyonda; 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 256 oldu.

Ayrıca 16 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 750'e ulaştı.

Hakkari Yüksekova'da devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde; 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 1 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği ile 1 av tüfeği ele geçirildi, 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kars Kağızman'da icra edilen operasyonda; 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist (silahları ile birlikte ) etkisiz hale getirildi. Ayrıca 1 Biksi makineli tüfek ve 250 fişeği, 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 şarjörü ve 400 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve 3 mühimmatı, 1 tabanca, 1 el telsizi, 4 sırt çantası ve 3 uyku tulumu ele geçirildi.

Şırnak Uludere'de icra edilen operasyonda; 1 Doçka uçaksavar silahı, 1 Biksi makineli tüfeği, 200 adet fişeği, bir RPG-7 roketatar, 10 adet mühimmatı, 54 adet dinamit lokumu, 250 adet elektrikli fünye, 50 m kablo, 1 adet jeneratör, 2 adet hilti, 4 adet akü, 1 güneş paneli, 100 kg akaryakıt, 1.250 kg muhtelif gıda malzemesi ile çok miktarda muhtelif giyim ve temizlik malzemesi ele geçirildi.

Hakkari'de, bölücü terör örgütü mensuplarınca karayoluna el yapımı patlayıcı yerleştirildiğinin tespit edilmesi üzerine çıkan çatışmada; 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist 1'i ölü, diğeri ağır yaralı olarak silahları ile birlikte ele geçirildi. 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ile 2 el bombası ele geçirildi. Tespit edilen 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna yerleştirildiği tespit edilen, Şırnak'da 3 ve Hakkari Şemdinli'de 1 olmak üzere toplam 4 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Siirt Şirvan'da, alınan ihbar üzerine 2 şahsın evlerinde yapılan aramalarda, 1 Bixi makineli tüfek, 1 yivli tüfek ve 4 el bombası ele geçirildi.

Mardin Artuklu'da, 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak Silopi'de, Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan beş bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ağrı Hamur'da, 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı.

Okunma Sayısı: 1000
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı